Nyheter

Azra välkomnar skolförslag – ”ger oss nya möjligheter”

Nyheter Oppositionsrådet Azra Muranovic (S) välkomnar förslaget om att riva och bygga ny Trälleborgsskola.

Oppositionsrådet Azra Muranovic (S) välkomnar tekniska utskottets förslag om att riva Trälleborgsskolan till förmån för en ny skola. Arkivbild

I går berättade vi om att tekniska utskottet har föreslagit kommunstyrelsen och kommunfullmäktige att riva Trälleborgsskolan i sin helhet och att en helt ny skola byggs på platsen. Som bakgrund ligger en fördjupad utredning av byggnadernas status, som visar att det finns stora problem i konstruktionen, i form av mögel och blåbetong. Kommunen gör bedömningen att nödvändiga åtgärder bedöms bli likvärdiga som med kostnaden för att riva och bygga nytt.

Azra Muranovic (S), oppositionsråd och kommunstyrelsens andra vice ordförande, välkomnar tekniska utskottets besked att gå på förvaltningens alternativ.

– Äntligen! Vi ser mycket glatt på att processen med Trälleborgsskolan kommer igång, inget snack om saken. Det här har vi väntat länge på och nu hoppas vi på att det kommer igång så fort som möjligt. Att riva och bygga nytt ger oss möjligheter som vi inte har haft hittills, säger hon.

Taggar

Dela