Nyheter

Azra tar riksdagsplats

Nyheter Oppositionsrådet Azra Muranovic (S) från Värnamo tar ett av länets S-mandat i riksdagen. – Det blev ett skarpt läge i helgen, berättar Azra för Värnamo.nu.

Azra Muranovic (S) tar riksdagsplats. Arkivfoto David Alin

Ilan De Basso, från Jönköping, stannar kvar som EU-parlamentariker. Det bestämdes i helgen och då fick Azra Muranovic (S), som stod på en femteplats på riksdagslistan chansen.

När kände du på dig att platsen kan bli din, Azra, undrade vi när den nyblivna riksdagsledamoten ringer till Värnamo.nu. 

– Ilan har varit öppen med att han inte bestämt sig, men under helgen blev det mer skarpt läge. Jag och Ilan diskuterade och allt snurrade i gång kan man väl säga, berättar Azra. 

Hur förbereder man sig för riksdagsplats?

– Jag vet inte, skrattar Azra. Det är mentalt helt enkelt att få kliva in i rollen. Jag är fokuserad på uppdraget. 

Finns det chans till utskottsplats också?

– Det är en bra fråga. Det vet jag inte i nuläget. Jag ska till Stockholm i morgon. Man blir nominerad av valberedningen som tar fram dessa platser men just nu vet jag inte. 

Vad ser du mest fram emot i Stockholm?

– Allting. Jag vet inte var jag ska börja, men jag ser fram emot allting. Man får gå från det ena till det andra. Det blir en inlärningsperiod såklart och väldigt spännande. Det är skillnad från kommunal nivå och riksdagen. Så jag ser fram emot allting, kort och gott, menar Azra. 

På måndag är uppropet i riksdagen och Värnamotjejen Azra Muranovic (S) finns på plats. 

– Allting har gått väldigt snabbt och på måndag är jag med på riksdagens upprop, summerar Azra Muranovic (S). 

Kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C) gratulerar oppositionsrådet till riksdagsplatsen.

– Azra är en rejäl politiker och sådana behövs i riksdagen. Hon är en bra person med ett antal grundvärderingar hon lutar sig åt som jag tycker är bra. Jag tycker att det är bra att vi får fram unga kvinnor inom politiken, det är en bristvara på den marknaden. Det är en förlust för oss, men det blir säkert bra, avrundar Mikael Karlsson (C).

Taggar

3 reaktioner på Azra tar riksdagsplats

Azra ett stort grattis till den nya utnämningen!
Jag är så tacksam för ditt besök hos mig!
Nu önskar jag dig lycka och framgång i ditt nya ämbete!

Kommentarsfunktionen är stängd