Nyheter

Avtackades efter tolv års trogen tjänst 

Nyheter I dag avtackades Lennart Millberg efter tolv år som ordförande för Väntjänsten i Forsheda. – Det har varit en väldigt trevlig och berikande tid, säger han.

I dag avtackades Lennart Millberg efter tolv år som ordförande för Väntjänsten i Forsheda. – Det har varit en väldigt trevlig och berikande tid, säger han. Lennart ersätts nu av Ann-Britt Johansson (som står mitt i raden bakom Lennart). Bild: David Alin

1996 startades Väntjänsten i Forsheda som ett samarbete mellan Röda Korset, Forshedabygdens församling,  SPF Seniorerna Forshedaorten och Forsheda Missonsförsamling. Verksamheten syftar till att ge stöd och till äldre och ofrivilligt ensamma, både i deras hem men även på äldreboenden. Det sker genom regelbundna träffar, exempelvis genom att spela bingo, läsa tidningar eller att gå på promenader. 2011 blev Lennart Millberg ordförande för Väntjänsten. I dag, efter tolv års tjänst, avtackades han på det särskilda boendet Soläng i Forsheda med blommor och en present i form av en bingobricka.

– Jag blev lite överraskad faktiskt. Jag trodde inte att det skulle bli sådant ståhej, inleder Lennart med att berätta.

– Det har varit en väldigt trevlig och berikande tid. När jag började med det här för tolv år sedan spelade vi mycket bingo, vi läste tidningar och tidningar på Forsgården och Soläng, gick på promenader, anordnade vår- och höstfester med mera. Sedan var jag också ledsagare, bland annat fick jag följa med till sjukhuset ibland. Nu de sista åren har det mest varit bingospel. Det har varit väldigt roliga år och jag har många goda minnen, säger Lennart.

Han efterträds nu av Ann-Britt Johansson. 

– Det kändes lite vemodigt när jag tog beslutet att sluta, men när Ann-Britt klev fram och sa att hon kunde tänka sig ta över så passade det jättebra. Hon har framtiden för sig, hon är duktig och det kommer att bli jättebra. Det ser ljust ut, säger Lennart.

Vad är det mest givande med Väntjänsten?

– Att glädja de här människorna. De har alltid varit så glada när man kommer hit. Det ger så oerhört mycket tillbaka till en själv, avrundar Lennart. 

Taggar

Dela