Nyheter

Auktionerar ut sitt hockeyspel – gudomlig match på köpet

Nyheter Fredrik Modéus, biskop i Växjö stift, säljer sitt hockeyspel inklusive en match till förmån för Act Svenska kyrkans fasteaktion.

Biskop Fredrik Modéus auktionerar ut sitt hockeyspel inklusive en match till förmån för Act Svenska kyrkans fasteaktion. Foto: Sara Mejving

”Nu auktionerar jag ut mitt hockeyspel! Pengarna går oavkortat till välgörande ändamål – Act Svenska kyrkan. Jag spelar gärna, framför allt är det en tradition för mig med hockeyspel på nyårsnatten! Spelet är nästan nytt och jag utmanar köparen på en rejäl, svettig omgång! Kanske vill Växjö Lakers eller HV 71 eller IK Oskarshamn köpa det för en dyr peng? Eller nån helt annan! Vem vågar möta mig?”, skriver biskopen på en auktionssajt.

Hockeyspelet avhämtas på biskopsgården Östrabo i Växjö. I samband med det spelas också en match på hockeyspelet mellan Fredrik Modéus och vinnaren av auktionen. Budgivningen är en del av Svenska kyrkans fasteaktion, ”Tillsammans kan vi göra skillnad”, och vinstsumman går till Act Svenska kyrkans arbete för att bekämpa orättvisor i världen. 

För närvarande har 28 bud inkommit. Det ledande budet ligger på 1 030 kronor. 

Vågar du anta utmaningen om ett gudomligt hockeymöte?

Taggar

Dela