Nyheter

Åter badstopp vid Prostsjön

Nyheter Vattnet vid badplatsen vid Prostsjön i Värnamo är  åter otjänligt på grund av för hög halt av bakterier.

 – Dessvärre visar veckans nya prover att badvattnet i Prostsjön i Värnamo är otjänligt igen. Det betyder att du inte ska bada där tills vidare, uppger man från kommuen.

Otjänligt vatten betyder att det finns bakterier i höga halter i badvattnet, vilket är ett tecken på att det skett en förorening av något slag. Då finns också en risk att det förekommer andra mikroorganismer i vattnet som du som badande kan bli sjuk av om du sväljer vattnet.

– Vi fortsätter att ta prover i Prostsjön och återkommer med resultaten.

Prostsjön - skyltar uppsatta i dag.

Taggar

4 reaktioner på Åter badstopp vid Prostsjön

Jag har sagt det då jag var med och anlade fotbollsplanen på Tinas Ö på slutet av 60-talet. Töm Prostsjön och ävjan, rengör botten och sätt igen från Lagans bägge ingångar med reningsfilter.
Var kan du bada och ha en fin camping, direkt i anslutning till staden. Denna vackra omgivning kan skapa tillströmning av turister.
Kostar naturligtvis ett antal miljoner, det går kanske att få EU-bidrag.

Det verkar vara mycket angeläget Särskilt det centrala läget motiverar att det snart löses
Ett filter mot kyrkogården kommer ju snart oclså att behövas. Det är väl inte bara de badandes hälsa det gäller utan allas som vistas i området.

Prostsjön har alltid varit arbetarklass och campingsjö. Men som många säger och tycker nog det mest logiska är att Kyrkogården är förstorat och föruttnelsen från döda rinner ner rakt i sjön speciellt med den lilla kanal man har anslutit med sjön. Synd för de va mycket ungdomar i min ungdom som kom och semestrade vackra tjejer från Belgien, Tyskland, a Nederländerna till och med danska töser. Sommarlov med många vackra minnen. Politikerna får nog sätta in teknikerna och ingenjörer på att lösa problemen. Rädda Prällesjön!!!

Kommentarsfunktionen är stängd