Nyheter

Åtalas för bristande tillsyn av hund

Nyheter En man i 40-årsåldern från Värnamo kommun ställs under onsdagen inför rätta för att inte ha sett till att hans hund bar munkorg. Något han ålagts av länsstyrelsen att göra.  

Genrebild Henrik Skoglund

Redan i december 2020 beslutades det att mannens hund skulle bära munkorg vid all vistelse utomhus där möten med andra djur och människor kan ske. Sedan tidigare fanns ett beslut om koppeltvång på samma hund.

I början av februari 2023 var dock mannen ute med hunden på en promenad utan munkorg. Hunden slet sig och attackerade en annan hund som skadades av betten den utsattes för. Omfattningen av skadorna framgår inte av stämningsansökan.

Åtalspunkten är brott mot lagen av tillsyn av hundar och katter och döms mannen riskerar han böter. Han förnekar dock brott.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Åtalas för bristande tillsyn av hund

Det finns så många både hundar och barn som far illa i vår stad, det finns inget att göra, då de hålls inlåsta varje dag och enbart får gå ut när skymningen faller och då på den egna tomten.
Ledsamt men sant.

Det är bra det. Finns för många som har hundar till att kunna tuffa sig med. Man köper en hund för att man tycker om rasen och dess egenskaper och inte för att gå runt med TV mellan benen och tro att dem äger hela trottoaren. Har själv träffat mannen med hunden och tycker att det sättet som han sa det på lät så omoget. (Akta dig gå inte nära, biter han så har jag varnat dig) så omoget och dåligt att hundar ska få ens ha sådana ägare. Hunden kräver mer än barnet men det fattar tydligen inte alla. Ha hunden instängd och bara rasta den och in med den för att tro att hunden blir bra nja vet inte om man gör så. Ut och träna den och se till och anstränga hjärnan på den så ska du se att du får en underbar hund som du med tiden kan gå utan koppel med.

Kommentarsfunktionen är stängd