Nyheter

Åtal väckt för mord och brott mot griftefriden i Vetlanda

Nyheter Senior åklagare Adam Rullman har i dag väckt åtal i det ärende där en 18-årig och en 20-årig kvinna varit häktade sedan den 20 oktober 2022 misstänkta för mord och brott mot griftefriden på en 21-årig kvinna.

Arkivbild: David Alin

Det var den 16 oktober 2022 som 21-åriga Tove anmäldes försvunnen när hon inte kommit hem efter en utekväll. Förundersökning om misstänkt människorov inleddes den 17 oktober 2022. Samma dag anhölls en 18-årig och en 20-årig kvinna misstänkta för inblandning i försvinnandet.

Efter omfattande utredningsarbete hittades Tove avliden i ett skogsområde utanför Vetlanda den 2 november 2022. Förundersökningen kom därpå att omfatta misstanke om mord och gravfridsbrott.

Nu åtalas 18-åringen och 20-åringen för mord och grovt gravfridsbrott. De åtalas för att gemensamt och i samförstånd ha begått gärningarna.

– Polisen har genomfört ett gediget utredningsarbete och jag anser mig ha en tydlig bild av händelseförloppet och de misstänktas delaktighet. Utredningen talar för att den avlidna 21-åringen och den misstänkta 20-åringen haft en konfliktfylld relation, men något närmare motiv har inte kunnat klarläggas, säger senior åklagare Adam Rullman.

Taggar

1 reaktion på Åtal väckt för mord och brott mot griftefriden i Vetlanda

Mycket tragiskt för den kärleken som de trodde sig framtvinga att de innehar. Ledsamt för alla och en var i ett så svårt vemod…
Mest för familjen som har blivit drabbad, de har mist sin dotter. Med ord kan inte sånt beskrivas. Ledsamt, ledsamt, ledsamt.
Och huruvida andra kan med begå ett sådant övergrepp, kan jag inte förstå. Hur illa är världen till att formas….
Vissa, måste sätta livet till, andra hålls inlåsta… Men alla är barn och ungdomar. Vår framtid? Man blir inte förvånad över samhällsutvecklingen.
Var rädda om er alla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *