Nyheter

Arvidsons Bilfirma går i konkurs

Nyheter Den 26 mars inledde Aug. Arvidsons Bilfirma Aktiebolag, som har tio anställda och sitt säte i Värnamo kommun, konkurs.

Arvidsons Bilfirma i Värnamo har inlett en process om konkurs.

Aug. Arvidsons Bilfirma Aktiebolag, som grundades år 1967, rapporterade en omsättning på 30,9 miljoner kronor i sitt senast bokslut (april 2020) med en förlust på 1 miljon kronor. Bolaget anställde då tio personer.

Det här var det enda bolaget i Värnamo som inledde konkurs under vecka 12.

Källa: Pressmeddelande från Newsworthy

Taggar

14 reaktioner på Arvidsons Bilfirma går i konkurs

Oavsett vilken uppfattning man har kring varumärken som säljs på firman är en konkurs en tragedi för de drabbade! Det är nog inte lätt för de mindre handlarna att konkurrera mot de stora drakarna som tar över alltfler bilmärken. Jag tror att de mindre bilfirmorna fyller en viktig funktion med en större närhet till kunden!
Risken är nog stor att vi har fyra stora aktörer i Värnamo framöver; två på Nydalavägen, en vid Margretelund och en vid Bredasten.

Märkligt att slutsatserna handlar om själva bilmärkena. Har det undgått samtliga att en ny ägare tog över verksamheten för några år sedan? Denna ägaren gav i alla fall inte mig samma genuina intryck som den förre. Verksamheten har ju kunnat drivas i närmare 55 år utan konkurs. Oavsett kriser, rost, elfel etc. Peugeot och Opel har sina fördelar pris som alla andra märken.

Det är allmänt känt att Peugeot, Renault och Citroën är bilar med dålig kvalité. Jag anser att bilarna inte är anpassade för vårt nordiska kalla klimat. Däremot kan dessa bilar säkert passa länder med varmare klimat, till exempel södra Europa. Mena länder.

Jo det är ju samma sak. Svält och ett litet företag i Värnamo som går i konkurs. Haha.
Handlar inte heller om hur bra bilen är eller inte. Det handlar om vad och vilka villkor som generalagenten ger sina handlare. Folk verka väldigt tröga.

Hm, skratt måttligt lustigt huruvida människor ordar om bilar, mäter sina bilar när halva världen består av svält… Och vaccinationerna inte ens har rott i hamn i Svea rike…

Min sambo har köpt tre nya Peugeot de senaste 18 åren och kört cirka 6 000–7 000 mil med varje bil utan några som helst problem, så lite kränkande att höra ”Freddan”.
Vad menar du med att ingen fisk människa köper en ny Peugeot? Tror nog inte dina bilar stod mer än tio år på verkstad!

Det går inte driva något med deras märken. Det har man sett runt om i Sverige. Inga företag vill sälja dessa märken

Tråkigt för speciellt de anställda och ägaren.
Vet inte mycket om Peugeot, men min Opel Astra Turbo 2014 har varit perfekt även efter 12 000 mil.
Närmast originalservice finns förmodligen i Ljungby, tror jag.

Jag har haft 4 nya peugeoter på 20 år. De är de sämsta bilarna jag har haft. De hade elfel och stod mer på verkstad än de kördes.
Inte konstigt att de har dåligt andrahandsvärde.

Köpte 2015 en Dacia. Den har gått 16 000 mil, den har bara servats och bara bytt slitagedelar.
Likaså med våran gamla 240 från -89 vi har kvar än idag.

Sen kan man ha turen att få en fungerande också, givetvis.

Det var ju jättetråkigt. Men samtidigt ganska väntat. Ingen frisk människa köper ju en peugeot som ny bil. Bättre med Dacia till och med.
Kraftiga kvalitetsproblem senaste 20 åren

Kommentarsfunktionen är stängd