Nyheter

Arrangerar lopp för att uppmärksamma psykisk ohälsa

Nyheter Vråengården arrangerar loppet "Ett steg i taget" för att uppmärksamma psykisk ohälsa.

Vråengården arrangerar loppet "Ett steg i taget" för att uppmärksamma psykisk ohälsa. Pressbild: Värnamo kommun

På lördag arrangerar Vråengårdens sysselsättning, en del av omsorgsförvaltningen i Värnamo kommun, ett lopp för att uppmärksamma psykisk ohälsa. Vem som helst får delta.

– Tillsammans lyfter vi fram fysisk aktivitet som en möjlighet till att må lite bättre, säger Inger Rasch, handledare på Vråengården i ett pressmeddelande.

Loppet ”Ett steg i taget” bjuder in alla till att delta. Man väljer själv om man vill gå, jogga eller springa. Loppet är inte längre än 700 meter och det kommer finnas fika och alster att köpa på plats. Vråengården slår samtidigt upp sina portar till ett öppet hus.

”Psykisk ohälsa är vanligare än vi tror. De flesta känner någon som påverkas, även om vi kanske inte vet om det. Vråengården vill lyfta fram fysisk aktivitet som en möjlighet att må lite bättre så väl psykiskt som fysiskt. Genom att arrangera ett kort lopp vill vi visa att även om det inte alltid är enkelt så kan alla kan börja någonstans genom att ta ett steg i taget”, skriver Vråengården i ett pressmeddelande.

Taggar

Dela