Nyheter

Årets hyror klara

Nyheter Hyresförhandlingarna för 2021 är nu avslutade. Finnvedsbostäder och Hyresgästföreningen har träffat en överenskommelse om en hyresförändring på 14:50 kronor per kvadratmeter och år från den 1 april för samtliga bostäder. Lokaler, bilplatser och garage höjs med 1,26 %.

Pressbild

– Till grund för hyreshöjningen ligger ökade avgifter för renhållning. Utöver det ser vi en fortsatt ökad byggkostnadsutveckling, ökning av värme- och elkostnader samt konsumentprisindex. Kontinuerligt genomförs också kostnadskrävande renoverings- och underhållsarbeten för att hålla en god standard och förvaltning i fastigheterna. Förhandlingarna har dragit ut på tiden, vilket gör att de tre första månaderna under 2021 får oförändrad hyra, säger Stanley Guldmyr, VD på Finnvedsbostäder.

Samtliga hyror höjs 2021 med 14,50 kronor per kvadratmeter och år. Första hyresavin som påverkas är den för april månad 2021. Exempelvis innebär det att en lägenhet på 60 kvadratmeter får en höjning om cirka 73 kronor i månaden.

Källa: Pressmeddelande från Finnvedsbostäder

Taggar

Dela


3 reaktioner på Årets hyror klara

Så glad att jag bor hos Finnvedsbostäder som underhåller fastigheter på ett långsiktigt vis vilket ger låga hyror per kvadratmeter. Vissa fastighetsägare har en strategi att göra åtgärder som att byta till trägolv och renovera kök och badrum vid uppsägning av ett hyreskontrakt för att sedan kunna chockhöja hyran innan nästa hyresgäst flyttar in. På så vis betalar hyresgästen hela renoveringen och fastighetsägare kan sälja och köpa fastigheter för att göra så mycket vinst som möjligt. Det är bara att läsa uthyrningsannonserna så kan man se detta mönster. Något för tidningarna att granska?

Kommentarsfunktionen är stängd