Nyheter

Årets citat 2021

Nyheter David på redaktionen presenterar Årets citat 2021.

Vem vinner utmärkelsen "årets citat 2021?". Bild: Pixabay

I rollen som reporter hamnar intervjupersoners svar i medborgarnas fokus. För mig själv ligger fortfarande Robin Söderlings svar på frågan om hur det känns att spela in en reklamfilm för Unibet i Ockelbo mig varmt om hjärtat:

– Jag har gjort ett par filmer för dem redan så jag börjar få in vanan. Vi har spelat in i Melbourne, Paris, New York och nu Ockelbo. De fyra världsmetropolerna.

Men nu ska vi inte fastna i det förgångna. I stället vill jag dela med mig av det jag anser vara årets citat 2021. Citatet är hämtat från artikeln om Värnamo Gymnastikklubbs vädjan till Värnamo kommun om att få till skott en egen trupphall. Ledaren Gazmir Dani berättar om gymnastikklubbens raska tillväxt:

Vi har över 100 barn registrerade i vår kölista, men vi har inte byggnaderna som krävs för att kunna ta emot dem i klubben. Jag ser vår situation som ett kök: vi har en jättebra kock och alla ingredienser, men vi saknar ett kök för att leverera god mat.

Gazmir Danis metaforiska jämförelse med saknaden av ett kvalitativt kök målar upp en konkret bild av gymnastikklubbens rådande situation.

Jag lyfter på hatten och gratulerar Gazmir till Årets citat 2021!

Taggar

Dela