Nyheter

Fototävling i fokus under årsmöte

Nyheter Fototävling, årsammanfattning och framtiden diskuterades under Värnamo Fotoklubbs årsmöte.

  [1/11]

  [2/11]

  [3/11]

  [4/11]

  [5/11]

  [6/11]

  [7/11]

  [8/11]

  [9/11]

  [10/11]

  [11/11]

Värnamo Fotoklubb har haft årsmöte med några närvarande medlemmar, övriga var med via länk.

Från 2020 års fyra deltävlingar skickas ettan, tvåan och treans bilder till bedömning för ”Årets Bild”.

Bedömare var Christer Gallneby. Årets bild vanns av Åke Lövgren.

Bedömning: Bilden med antilopen är en välexponerad, knivskarp bild där fotografen fångat djuret i språnget, tagen vid exakt rätt tidpunkt. En bild säger mer än tusen ord, heter det ju. Här stämmer det till hundra procent. Imponerande! Efter att ha tittat på alla bilder ett antal gånger är det bara att konstatera att det håller en riktigt hög kvalitet. Som sagt är det mycket ögongodis som visas här. Den magiska bilden på strömstaren ( stativ och lång slutartid, gissar jag) och de svartvita, mer eller mindre grafiska, bilderna gillar jag mycket. Särskilt fotot som den tomma konsertsalen symboliserar 2020 och dess pandemi. Vidare har vi porträttbilden som sticker ut bland de övriga. Giraffen och fågeln är både rolig och fin, kommunicerar de med varandra eller vad händer ? Bilden på fågeln är ju också fin. Med dessa bilder med så hög kvalitet är det svårt att få fram en vinnarbild, men det blev hjorten som vann. 

Klubben har varit flitig med att bedöma andra fotoklubbars tävlingsbilder.

Klubben har tillsammans med konstnärer och andra konstarter haft en utställning på Åminne Bruk. Alla medlemmar som ville gavs tillfälle att visa sina bilder där. Trots coronatider kom det mycket folk. Utställningen mottogs mycket positivt, där flera av medlemmarna sålde sina bilder i varierande antal. Manne Jacobsson har haft en separat utställning på Gummifabriken.

Framtiden: Den fotografiska kartan har på ett påtagligt sätt förändrats av den digitala tekniken. Mobilkameran har flyttat fram sina positioner och gjort nästan alla till fotograferande individer , den höga kvaliteten på dagens mobilkameror är begränsad. Därför är det en stor fördel att vara med i en fotoklubb som kan fördjupa bildens kvalitet och dess berättelse samt dess sociala gemenskap som till exempel utflykter och kursverksamhet med mera. Klubben har en ny fotoskrivare som alla medlemmar får använda.

Taggar

Dela