Nyheter

Arbetsförmedlingen ansluter sig tills servicekontor

Nyheter Arbetsförmedlingen ska trots nedskärningar bli ännu mer "användarvänlig" för de som söker nya arbeten.

Arbetsförmedlingens kundtorgsverksamhet ska anslutas till servicekontoren som tillhandahåller statlig lokal service.

Detta trots nyligen beslutade  nedskärningar hos Arbetsförmedlingen som vi skrivit om tidigare . Nedskärningar som resulterat i att Arbetsförmedlingen nu ska ansluta sig till 113 servicekontor runt om i landet..

I ett nytt projekt ska servicekontoren tillhandahålla lokal statlig service till medborgare, företagare och nyanlända. Den nya organisationen erbjuder service från Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket, och snart även från Arbetsförmedlingen.

Detta sedan de båda myndigheterna har tecknat ett serviceavtal.  Målet är att ansluta Arbetsförmedlingens kundtorgsverksamhet till de 113 lokala servicekontor som finns runt om i landet.
– Vi ser stora möjligheter i att samarbeta med Statens servicecenter. På det här sättet garanterar Arbetsförmedlingen närvaro i stora delar av landet och kan tillhandahålla lokal service för spontanbesök till arbetssökande och arbetsgivare, säger Mikael Sjöberg, Arbetsförmedlingens generaldirektör.

I första hand handlar det om att ge kunderna allmän information, att guida dem till och i de digitala tjänsterna och ta emot och vidarebefordra handlingar.  De två myndigheterna startar i höst ett gemensamt pilotprojekt för att ta fram underlag inför en övergång av kundtorgens verksamhet till servicekontoren.

– Vi ser mycket positivt på att Arbetsförmedlingen ansluter sig till vår serviceverksamhet, vilket innebär att den kan ge ytterligare mervärde för medborgarna. Det är viktigt att arbetssökande kan få personlig service var de än befinner sig i landet, säger Thomas Pålsson, generaldirektör på Statens servicecenter.  Med start under 2020 kommer införandet att ske över hela landet.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Arbetsförmedlingen ansluter sig tills servicekontor

Det är helt rätt tänkte eftersom det finns många som inte kan och inte möjlighet till digital besök på
Arbetsförmedlingen Man Tackar verkligen för omtanke Ni har gjort mvh William nzisabira

Kommentarsfunktionen är stängd