Nyheter

Arbete med gång- och cykelvägar slutredovisades

Nyheter Vid tekniska utskottets möte diskuterades de gång- och cykelvägar (GC-väg)som är klara och avslutade

Arkivbild

Det var åtgärder i samband med fyra projekt som redovisades med information om de åtgärder som gjorts samt en ekonomisk slutredovisning.

Det första objektet handlade om GC-väg Tånnögatan – Apladalsskolan. Här hade utskottet avsatt 450000 kronor för insatserna. Under tiden som arbetet pågick visade det sig att en ny gc-väg inte var önskvärd. Därför valde man att fortsatt skylta och tillåta cykeltrafik på gångvägen som finns i Apladalen och som är den genaste vägen. Åtgärden innebar att kostnaden hamnade på 30000 kronor, vilket gör att 420000 kronor går tillbaka för kommande insatser kring gc-vägar i kommunen.

När det gäller gång- och cykelväg Västhorjarleden avsattes 400000 kronor för arbetet. Dessutom bidrog Trafikverket med 200000 kronor. Arbetet innebar att det byggdes en gång- och cykelväg, separerad med kantsten. När projektet slutredovisades hamnade kostnaden på drygt 390000 kronor vilket innebar ett överskott på drygt 200000 kronor som går tillbaka till utskottets arbete med DC-vägar.

Ytterligare ett arbete som redovisades handlade om en passage för gång- och cykeltrafikanter Salviavägen. För denna insats fanns en budget på 700000 kronor varav knappt 690000 kronor förbrukades och därmed levererade ett överskott på omkring 10000 kronor.

Det sista projektet som redovisades var gång- och cykelväg inklusive passage Boagatan. Arbetet innebära att gång- och cykelbanorna separerades med en grönremsa. Dessutom byggdes cykelöverfart. Det var avsatt 1000000 kronor men kostade ytterligare 22000 kronor. Ett underskott som regleras i de medel som tekniska utskottet förfogar över avseende gång- och cykelvägar.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Arbete med gång- och cykelvägar slutredovisades

Micke, så kan man ju resonera om allt, gör om och gör rätt. Men kommunen är inget startuppbolag som startade sin verksamhet förra veckan = man borde ha viss rutin. Dessutom hanterar de mina, och dina, pengar vilket ställer särskilda krav på transparens. Vän av ordning kan ju också fråga sig hur golfklubben över huvud taget blev inblandad. Varför gick de inte direkt till LBC och beställde jobbet?

Men cykelvägen i Hånger då? Den är ju enligt uppgift fakturerad. Är den inte klar?

Sven, enligt uppgift så har Värnamo Golfklubb betalt den fakturan, så felet är väl då tillrättat? Det är väl positivt att man kan göra om och göra rätt!

Nu ska väl inte kommunen bygga golfbanor överhuvdtaget. I vilken annan kommun som helst hade inblandade kommunala tjänstemän fått sparken direkt, min inte i värnamo. Det är en kommun med stor korruption som det är hög tid att rensa ut.

Kommentarsfunktionen är stängd