Nyheter

Är det så här vi på landsbygden ska behöva bli behandlade?

Nyheter Den frågan ställer sig en fastighetsägare, efter att Postnord lämnade deras planerade leverans hos grannen.

En läsare har kontaktat redaktionen;

”Vi beställde varor från Hornbach på nätet förrförra veckan. Vi fick meddelande från Postnord att våra varor skulle levereras någon gång på tisdag mellan 11-16. I tisdags kördes vår pall med varor ut, men ställdes hos grannen på deras garageuppfart. Nämnas bör att jag var hemma och de kunde ringt mig och frågat om det var rätt hus innan det lastades av, så kunde jag ha visat var pallen skulle stå, men pallen bara ställdes av där och chauffören åkte härifrån. Varför lämnade Postnord våra varor på grannens uppfart?!

Enkelt svar på denna fråga är att kör man efter GPS så säger GPS:en att det är där vi bor, eftersom den gamla vägen gick där 2011, men är omgjord sedan många år tillbaka. När jag tittar ut vid middagstid, så ser jag att våran pall med varor är ställd på grannens uppfart. Då ringer jag Postnords kundtjänst och där får jag prata med en tjej som kontaktar chauffören. Chauffören meddelar att vägarna är så dåliga på grund av tjällossning, så det går inte att komma närmare vårt hus. När jag påpekade att det inte är någon tjällossning på vägarna runt där vi bor, så sa de att de kunde inget mer göra i ärendet, utan att de skulle komma och hämta pallen, återsända den till Hornbach och att vi skulle få betala returfrakten på 499 kronor, trots att vi gärna betalade hit-frakten på just 499 kronor för att få varorna hemkörda till vår adress. Inte till grannen för att en chaufför inte kan kolla med adressat i stället för att lita på en GPS.

Efter mitt samtal med Postnord ringde jag upp Hornbach och de skulle kolla upp varför inte Postnord kör ut varorna. Hornbach fick samma svar och köpte det Postnord hade meddelat dem också angående tjällossning. Nämnas skall också att grävmaskiner, jordbrukstraktorer, skogsmaskiner och timmerbilar, som är betydligt tyngre än Postnords lilla lastbilar, kan köra på dessa tjälskadade vägar utan problem, samt att Trafikverket har full kontroll på vägen och åtgärdar den så fort de bara hinner med. Är det så här vi ska behöva bli behandlade för att vi bor på landet?”

”Vi som bor på landet”

Taggar

Dela


4 reaktioner på Är det så här vi på landsbygden ska behöva bli behandlade?

Det är ofta som man får en avi om att man inte var hemma när paketet skulle lämnas (trots att man varit hemma hela dagen) och paketet skall hämtas i Värnamo eller i Forsheda. Sämre kommer det att bli, eftersom vi kommer att få posten varannan dag i framtiden.

Vi har ofta haft problem med Postnord att de skiter fullständigt i att ens lämna paketet. I stället får vi en lapp i brevlådan att vi ska åka till närmsta utlämningsställe. Då vi är hemma dagtid så vet vi att Postnord inte ens varit framme vid huset. Ren lathet!

Problemet med att Postnord är ni inte ensamma om!
Hur svårt är det att ringa att berätta att man är framme med leveransen?

Kommentarsfunktionen är stängd