Nyheter

Antog höjd omsorgstaxa

Nyheter Vid barn- och utbildningsnämndens senaste sammanträde beslutades att omsorgstaxorna höjs från den 1 januari 2021.

Avgiften för förskola, fritidshem och annan pedagogisk omsorg i Värnamo kommun räknas utifrån hushållets avgiftsgrundande inkomst. 1 januari 2021 kommer avgiftsnivåerna att höjas. Höjningen beror på att inkomsttaket indexerats och kommer att ligga på 50 340 kr per månad.

Från och med 1 januari 2021 gäller följande avgiftsnivåer:

 

Förskola/pedagogisk omsorg: 

Barn 1:  3 procent (dock högst 1 510 kronor)

Barn 2: 2 procent (dock högst 1 007 kronor)

Barn 3:  1 procent  (dock högst 503 kronor)

 

Allmän förskola:

Barn 1:  2,242 procent (dock högst 1 129 kronor)

Barn 2: 1,495 procent (dock högst 753 kronor)

Barn 3: 0,747 procent (dock högst 373 kronor)

 

Fritidshem/pedagogisk omsorg;

Barn 1:  2 procent procent (dock högst 1 129 kronor)

Barn 2: 1,495 procent (dock högst 753 kronor)

Barn 3: 0,747 procent (dock högst 373 kronor)

Taggar

Dela


2 reaktioner på Antog höjd omsorgstaxa

Förfärligt hur detta bestäms, bedöms och beräknas!! Har man 2 barn får man barnbidrag på 2650 kronor/månad. Avgiften för att barnen ska få vara på förskolan när man jobbar (och samtidigt betalar in skatt till kommunen!) blir 2517 kronor/månad, oavsett om barnen är heltid eller bara till exempel halvtid på förskolan. Blir inte mycket kvar av barnbidraget inte! Avgiften för förskola borde vara baserat både på den faktiska tid som barnet vistas på förskolan och inkomsten i familjen. Det är ju den tiden barnet vistas på förskolan som barnet behöver omsorg/personal/mat etcetera. För tiden barnet inte är på förskolan ligger ju dessa kostnader på familjen (plus kostnader för kläder, blöjor etcetera) I dagsläget blir timkostnaden olika dyrt för olika barn. Timmarna ett barn är på förskolan kostar nästan dubbelt så mycket för familjer där en förälder jobbar deltid, jämfört med en familj där båda jobbar heltid (där även inkomsten till hushållet blir högre, och barnet äter nästan alla måltider på förskolan och så vidare, vilket ger lägre kostnader i hemmet) För att inte tala om hur skevt det blir i jämförelse med ensamstående föräldrar…
Hoppas någon journalist/politiker ser detta och kan gräva vidare i hur oerhört knasigt och fel systemet är uppbyggt och att det i framtiden blir en rättvisare och riktigare beräkning av denna omsorgstaxa!

Hur kan man göra så mot Väramomedborgare, de som har det sämst ställt?
Fråga mig vad de politikerna har i sin plånbok .
Gör man så så har man inget hjärta för de som är och förblir de fattigaste i Värnamo stad
Tack och tänk med era hjärnor en stund, men då kommer ångern.

Kommentarsfunktionen är stängd