Nyheter

Äntligen nya moderna lokaler för psykiatrin på Värnamo sjukhus!

Nyheter I en debattartikel lyfter regionfullmäktiges ordförande Desiré Törnqvist (S) beslutet att bygga ut Värnamo sjukhus.

Psykiatrin på Värnamo sjukhus kommer äntligen att få nya moderna lokaler! Regionfullmäktige har tagit beslut om att investera sammanlagt 210 miljoner kronor på en ny huskropp som kommer att innehålla allmänpsykiatrisk vårdavdelning, jour- och beroendemottagning och gemensamma lokaler för psykiatriska kliniken. 

Flera andra avdelningar har renoverats eller byggts om under de senaste åren på sjukhuset. Psykiatrins lokaler är de äldsta på hela Värnamo sjukhus och har stora behov av renovering. Problemen med inomhusmiljön tog många år att identifiera. Patienterna inom psykiatrin har fått vårdas i flerbäddsrum med delade toaletter och duschar. Det finns brister i säkerhetsanordningar och reträttvägar vilket är en risk för både personal och patienter.

För att komma till rätta med riskerna och bristerna kommer Region Jönköpings län att bygga en ny huskropp på sjukhusområdet. Personalen kommer att få nya ändamålsenliga lokaler som är en viktig förutsättning för god arbetsmiljö och verksamhet med hög kvalitet. Psykiatrin ska äntligen kunna arbeta med sina patienter i lokaler som är genomtänkta utifrån dagens och framtidens behov. 

Investeringen på 210 miljoner kronor är nödvändig och ett av de viktigast beslut som fattats av regionfullmäktige. Det här är stort för mig som socialdemokrat och som aktiv sedan ett antal år tillbaka inom regionpolitiken. Det kan tyckas gå långsamt i den demokratiska processen men nu har vi äntligen tagit beslutet. Nu ska bara sätta spaden i marken också. Vi satsar på psykiatrin och vi satsar på Värnamo sjukhus. Det är väl använda skattepengar. 

Desiré Törnqvist (S)
Ordförande regionfullmäktige
Region Jönköpings län

Taggar

2 reaktioner på Äntligen nya moderna lokaler för psykiatrin på Värnamo sjukhus!

Regionen går nästan 1 miljard i vinst. Det var det absolut minsta man kunde begära att man skulle investera i vården och mycket mer kvarstår att göra!

Kommentarsfunktionen är stängd