Nyheter

Anrik fotobutik i ny regi och skrud

Nyheter En förfrågan om en prislista ledde till ett ägarskifte. Efter 25 år vid rodret lämnar Bengt Jonsson över nycklarna till BePe Foto till Annie Rosén.

Efter 25 år vid rodret lämnar Bengt Jonsson över nycklarna till BePe Foto till Annie Rosén.

1924 såg fotobutiken BePe Foto dagens ljus i Värnamo. Sedan dess har den anrika butiken och dess personal varit med om oförglömliga ögonblick. Nu är det dags för en ny epok, när Värnamotjejen Annie Rosén tar över efter profilen Bengt Jonsson.

– Jag bad om en prislista och fick ett företag, skrattar Annie Rosén. För någon vecka sedan kom jag hit för att jag ville ha en prislista på förstoringar av bilder. Jag började prata med Bengt och det ena ledde till det andra. För mig är det viktigt att det finns en fotobutik i Värnamo och det känns viktigt att kunna bevara den här verksamheten som snart blir 100 år, säger Annie Rosén.

Namnet och loggan kommer att finnas kvar, men verksamheten kommer att finnas i andra lokaler. 

– Visionen är att butiken ska gå i gammal stil blandat med modern teknik. Alla går i dag omkring med en kamera i fickan, så det gäller att kunna erbjuda det lilla extra. Mamma hade en pysselaffär när jag var yngre, så jag är uppvuxen i butiksmiljö. För mig har fotointresset alltid varit jättestort och det blir spännande att se vad det blir av allting. När jag kom in i butiken för ett par veckor sedan för en prislista och att det sedan ledde till allt det här var inget jag riktigt hade väntat mig, säger Annie Rosén.

Bengt Jonsson kommer att vara med som ett bollplank in i den nya verksamheten och han är väldigt glad över den blivande ägaren.

– Jag tror att det här blir otroligt bra. Jag har planerat en tid att göra någonting annat och trappa ned, så dök den här möjligheten upp. Annie har under den här korta tiden visat mig att hon är en smart tjej med hög social kompetens och hon är en duktig fotograf. Hon har rätt inställning för att föra verksamheten in i framtiden. Med den tekniska utvecklingen ställs nya krav och det känns jättebra att Annie kan det här, säger Bengt Jonsson.

Bengt Jonsson har drivit BePe Foto i 25 års tid och har varit en aktiv fotograf i 50 år. Nu i mars fyller han 65 år och han ser fram emot att få agera mentor åt Annie och att arbeta med andra projekt.

– Jag ska njuta av livet varje dag, som jag hittills gjort. Jag kommer att ha hand om kommande projekt som jag byggt upp vid sidan av och ser fram emot att stötta Annie i verksamheten. Det här känns jättebra. 

Taggar

8 reaktioner på Anrik fotobutik i ny regi och skrud

Fantastiskt att denna gamla anrika fotobutik och fotostudio lever vidare med en ny seriös innehavare som ska möta framtidens innovationer och utmaningar.
Lycka till Annie och tack Bengt för alla dessa år som du och din personal har servat oss kunder på bästa sätt.

Självklart önskar jag ny förmåga lycka till👍 ….men samtidigt ett Stort och varmt tack till denna fantastiska Bengt som de facto står för en personlig service som idag är som jag erfar det oerhört ovanlig!
Så, stort tack till dig Bengt för ditt varma sätt och din serviceanda när jag i och med mina föräldrars bortgång med 2 års mellanrum haft än det ena önskemål av foton och än det andra – din lyhördhet och känsla för mina önskemål har varit för mig helt fantastisk!
Tack och önskar dig allt gott med ditt ”nya liv” och en fin vår!

Tack Jana! Och alla ni andra för de värmande orden. För mig är det självklart att hjälpa en kund och medmänniska till bästa resultat så långt min förmåga räcker. Jag känner att Annie som nu tar över butiken har samma empatiska förmåga och kan hjälpa Er alla fina BePe-kunder fullt / Bengt

Grattis Bengt och den nya ägaren.
Stort LYCKA till båda två i era olika värv:-)

Grattis och stort lycka till åt er båda två!
Ett extra grattis till dig Bengt!
Hoppas vi har ”våra utvecklingssamtal ” då o då framöver också.
Han som ”kallat fram film i Lund”

Lycka till Annie och tack för en fin gärning Bengt. Hoppas du kan rota lite i dina arkiv och publicera någon gång i veckan här på Värnamo.nu. Slutligen har jag röstat på Bengt som årets Värnamobo och det hoppas jag fler gör.
Bengt är värd den utmärkelsen.

Kommentarsfunktionen är stängd