Nyheter

Annika vädjar till allmänheten

Nyheter Stallägaren Annika Eskilsson har utsatts för sabotage och vänder sig till allmänheten för att få tips om iakttagelser.

Annika Eskilsson tillsammans med en förstörd flughuva.  [1/3]

En ituklippt grimma.  [2/3]

En avklippt hästman.  [3/3]

Skällsord på väggarna, förstörda ridtillbehör och en avklippt hästman. Annika Eskilsson chockades när hon fick höra om upptäckten på hennes gård utanför Åminne.

– Jag åkte hemifrån vid 06.40 på söndagsmorgonen och en hästägare kom dit efter 10-tiden. Under den tiden har någon eller några varit inne i stallet och utfört skadegörelsen. Hästägaren ringde mig direkt och jag blev helt chockad. Det känns som att sabotaget är riktat helt mot mig, det är skrämmande, säger Amanda Eskilsson.

En polisanmälan om ofredande, skadegörelse och olaga intrång upprättades, men förundersökningen inleddes aldrig.

– Det fanns inga spår eller andra åtgärder att vidta som kunde tänkas leda till att brottet klarades upp, säger Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesman.

Men det är inte första gången Annika Eskilsson har blivit utsatt för sabotage. För ett par veckor sedan hittade hon sin brevlåda på marken och för knappt ett år sedan hade tre av hästarna rymt från gården.

– Jag fick samtal om att hästarna hade kommit ut på vägen. Folk hade stannat för att de trodde att det var tre älgar. Det märkliga är att två av hästarna klarar att hoppa över staketet men inte min äldsta häst och staketet var helt. Jag har försökt att hitta en rimlig förklaring till det hela.

Efter polisanmälan valde Annika Eskilsson att informera allmänheten på sociala medier om det inträffade.

– Jag vet att folk är engagerade och jag vill att folk ska höra av sig om de har sett eller hört något. Jag vill att det ska komma något gott ur det här, för man gör inte såhär mot varken människor eller hästar. Vi ska leva i kärlek och harmoni.

Taggar

Dela