Nyheter

Anmälde viltolycka- får böter

Nyheter En kvinnlig bilist kommer att få böter, efter att hon anmält en viltolycka.

Kvinnan anmälde för polisen att hon kört på ett rådjur. Nu kommer hon att få böter för händelsen.

Kvinnan ringde i dag vid 11.30-tiden till polisen och anmälde att hon kört på ett rådjur. Olyckan ska ha inträffat på väg 558, utanför Åminne i riktning mot Värnamo.  Hon berättade för polisen bland annat att rådjuret skadats och försvunnit från platsen.
Så långt var allt väl. Men när kvinnan uppgav tidpunkt för olyckan höjde polisen förmodligen en aning på ögonbrynet.

– Olyckan inträffade för två dagar sedan. Det innebär att kvinnan gjort sig skyldig till jaktbrott, förklarar polisens presstalesperson, Björn Öberg.
Han förklarar att bilister som kör på vilt är skyldiga att så fort som möjligt att anmäla händelsen till polisen.

– I bland kan det hända att anmälan kommer lite senare, exempelvis för att man inte har täckning, saknar ström i telefonen eller liknande.  Men att anmäla olyckan efter två dagar är definitivt för sent och kvinnan kommer att få böta för brott mot jaktlagen, säger Öberg.

• Vildsvin påkört
I går kväll vid 20.39  inträffade också en viltolycka, denna gång utanför Ålunden på väg 707. Den gången anmäldes händelsen direkt. Föraren berättade att han sett två vildsvin, varav ett blev påkört.
Vildsvinet blev skadat och försvann från platsen. Polisen skickade en eftersöksjägare till platsen men det är oklart om djuret påträffats.

• Saknade körkort
jI går vid 14.03 stoppade polisen en yngling i 20-årsåldern som var ute och körde bil på Nydalavägen. Det visade sig vid en kontroll att föraren saknade körkort. Han är nu misstänkt för olovlig körning

Dela


3 reaktioner på Anmälde viltolycka- får böter

Käre iakttagare!
Lagens namn ger vissa individer med abstrus abilitet en admonition. Vilket är adekvat, bara för att man är en kretin betyder det inte ansvarsfrihet. Dessutom speglar varje kommentar kognitionen hos den ansvarige.

Kommentarsfunktionen är stängd