Nyheter

Animerad vinjett skapad för filmhistorisk festival

Nyheter Värnamo Filmhistoriska Festival har fått en egen vinjett. Den är skapad av animationseleverna på Sörängens folkhögskola i Nässjö. I huvudrollen: stolen Camilla som numera är en del av festivalens logga.

Värnamo Filmhistoriska Festival har fått en egen vinjett. Den är skapad av animationseleverna på Sörängens folkhögskola i Nässjö. Bild: Pressbild

Vid årets Värnamo Filmhistoriska Festival som äger rum i april kommer det att visas en vinjett före varje film. I onsdags kväll premiärvisades vinjetten på det kulturpolitiska konventet Folk och kultur i Eskilstuna.

Vinjetten är skapad under två intensiva veckor av elever på animationslinjen vid Sörängens folkhögskola i Nässjö. Den sveper över klassiska filmscener och i huvudrollen ses stolen Camilla, som skapades av John Kandell för Värnamoföretaget Källemo och som är en del av festivalens logga. Så här beskriver eleverna själva sin film:

”Stolen är vinjettens huvudperson som vi följer genom olika filmscener. Stolen utgör som karaktär en humoristisk hyllning till filmkonsten samtidigt som den etablerar Värnamo Filmhistoriska festival som dess förespråkare. Genom valet av scener vill vi visa på filmens rika variation som historieförmedlare, identitetsskapare och bärare av drömmar.”

Fakta/vinjetten Stolen

Producent: Pär Berg.

Projektledare & compositing: Harriet Leander.

Idé, design, animation: Milton Stiernberg Nordlund, Yoel Carracedo Browaldh, Felix Eriksson Chung, Nora Holmstedt, Isabelle Forslund, Emilia Jörheim, Matilda Rippe.

Musik: Johannes Carlsson, Hjo folkhögskola.

Sörängen Animation är 3-årig yrkesutbildning. Huvudman för Sörängens folkhögskola är Region Jönköpings län.

Taggar

Dela


1 reaktion på Animerad vinjett skapad för filmhistorisk festival

Kommentarsfunktionen är stängd