Nyheter

Anetté frågar Gottlieb om Rydaholms SK

Nyheter Kommer Rydaholms SK få tillgång till sin is från vecka 36 som de har önskat under flera års tid? Den frågan får sig ett svar under torsdagens kommunfullmäktige.

Anetté Myrvold (S). Bild: David Alin

Läs interpellationen i sin helhet nedan:

Vill kommunen att RSK ska bedriva verksamhet?

Svensk ishockey- tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen för både spelare, ledare, domare, föräldrar, ungdomar, publik, fans

Ishockey ska vara inkluderande för alla som vill vara med och alla ska ha samma förutsättningar att utvecklas oavsett om man är tjej eller kille eller vilken bakgrund man har enl Svenska ishockeyförbundets vision och värdegrund.

Vi ska ha förutsättningar att bedriva verksamhet i HELA kommunen men varje år får Rydaholmarna vänta med att tillträda sin is flera veckor efter de i Värnamo får tillträde.

Rydaholms A-lag som spelar i division 3 är det lag som får is sist i sin serie! Detta kallar jag inte samma förutsättning att utvecklas när de andra lagen fått tillgång till isen flera veckor tidigare.

Det följer ju samma trend med alla andra lag som har Rydaholm som sin hemmaarena: alla barn i Rydaholm får tillgång till spelbar is flera veckor efter de andra lagen de ska möta!

Teknik- och fritidsförvaltningen har erbjudit vissa istider till Rydaholmarna, men då har man fått tider som antingen är väldigt tidigt på dagen eller alldeles för sent på kvällen. Det är inte rimligt att föräldrar skall ta ledigt från jobbet för att köra sina barn in till Värnamo för en snutt istid och det är heller inte rimligt att de yngre barnen får istider där de kanske borde ligga i sängen.

Rydaholms skridskoklubb är en förening med cirka 110 aktiva barn varav 23 tjejer i blandade åldrar. Utöver dessa aktiva finns A-lag samt Mjukhockey för äldre så det är en väldigt aktiv förening.

Det är viktigt att spelande lag får samma möjligheter till träning för att kunna vara så förberedda de bara kan när det sen är dags för seriespel. Hela kommunen skall leva!

Uppmaning till en god hälsa kan inte anses för dyr i det här läget, och det ser inte bra ut när man inte får möjlighet att börja träna samtidigt.

Detta är ett antal funderingar som kom upp när vi ett antal politiker från olika partier var inbjudna till dialog med RSK:s styrelse

Därför undrar vi:

1) Kommer RSK få tillgång till sin is från vecka 36 som de har önskat under flera års tid?

2) Om inte, hur motiverar du att de aktiva barnen i Rydaholms skridskoklubb inte får samma möjligheter att utvecklas som barn i andra skridskoklubbar?

3) Om det beror på kostnaden, kan du vara snäll att specificera exakt vilken kostnad det är?

4) Det är många tjejer som spelar i Rydaholm och de har inget eget omklädningsrum utan får duscha i tvättstugan där det finns en dusch. Finns det planer på att göra ett till omklädningsrum för flickor eftersom det är en kategori som växer?

Socialdemokraterna genom Anetté Myrvold

Taggar

Dela


Läs mer

Föreningen vädjar till kommunen: ”Ta hand om era anläggningar”