Nyheter

Andreas Weise gästar Värnamo

Nyheter Den folkkäre artisten Andreas Weise gästar Värnamo på sin julturné i början av december. – Att få stå på scenen och sjunga är en terapi för mig, säger artisten till Värnamo.nu.

Den folkkäre artisten Andreas Weise gästar Värnamo på sin julturné i början av december. Med sig på turnén har han pianisten Anna Landström och basisten Clas Lassbo. Bild: Josef Nyberg

Andreas Weise började sjunga vid sex års ålder och i tonåren började han uppträda live på scen och skriva låtar. Hans musikkarriär startade på riktigt i tv-programmet ”Idol” år 2010 där han hamnade på en hedrande femteplats. Därefter har han etablerat sig som en underhållare och artist med deltagande i Melodifestivalen 2015, huvudrollen i flera musikaler och segrare i tv-programmet ”Stjärnornas stjärna” 2019. Andreas Weises julmusik har med sina närmre 80 miljoner lyssningar globalt tagit svenska folket med storm. I början av december månad åker den folkkäre artisten, som i folkmun kallas för ”Sveriges Michael Bublé”, ut på en julturné. Weise inleder turnén tillsammans med basisten Clas Lassbo och pianisten Anna Landström i Jönköping och vidare till Kalmar, Oskarshamn, Värnamo och Göteborg under decembers första vecka. Med anledning av konserten på Gummifabriken i Värnamo fick vi en intervjustund med artisten.

– Det ska bli väldigt roligt. Värnamo har jag spelat i förr och känns som en härlig stad. Vissa städer fastnar man för och jag har alltid haft en bra känsla när jag spelat där, säger Andreas när vi når honom.

Vad har du för förväntningar? 

– Att få stå på scenen och sjunga är en terapi för mig och det ska bli oerhört kul att få åka ut och spela igen med två fantastiskt begåvade musiker. De senaste åren har jag mer och mer blivit förälskad i att få spela med mindre sättning och komma närmre publiken. Julen är en tid där man ska stanna upp. Det är så mycket elände som sker nu så nu hoppas jag att jag ger publiken möjligheten att stanna upp och komma in i julstämningen. 

Vad betyder julen för dig? 

– Den betyder mycket. Vi har en del högtider men julen är den viktigaste högtiden för mig. Att för en gång skull få stanna upp och vara med nära och kära är det viktigaste för mig, att få vara tillsammans. Nu när man har levt med småbarnsliv de senaste åren är det svårt att få loss tid till annat, men just till jul är det som alla stökar undan allt annat och fokuserar på högtiden. Julen betyder mycket för mig, det är den viktigaste högtiden. 

Har du någon favoritjulsång? 

– Jag brukar få den frågan och det känns som att jag byter varje år, men jag kommer alltid tillbaka till Nat King Coles ”A Christmas Song”. Den målar bilden av jul på ett sätt som inte har gjorts bättre, tror jag. Det är något med den låten som skriker julafton, det är min absoluta favorit. 

Taggar