Nyheter

Alliansen vill utöka kommunstyrelsen

Nyheter UPPDATERAD 18.49 Efter Miljöpartiets valtekniska samarbete med (S) och (V) så har inte längre Alliansen majoritet i kommunstyrelsen. Men detta kan komma att ändras på i morgon. Alliansen får nämligen oväntat stöd.

Kommunnstyrelsens ordförnade Hans-Göran Johansson (C) och hans vänner i Alliansen har inte längre majoritet bi kommunstyrelsen. Men det kan komma att ändras i morgon.

Morgonens Kommunfullmäktigemöte kan bli en utdragen tillställning.

Som punkt nummer se på dagordningen gäller det nämligen för de beslutande att utse bemanningen i de olika kommunala nämnderna.

Men alliansen är numera i minoritet i kommunfullmäktige. Och med kommunstyrelsens nuvarande antal ledamöter så har Alliansen inte majoritet där heller. Men nu har Alliansen med kort varsel kallat till ett extra kommunstyrelsemöte. Mötet kommer att hållas bara en timme innan kommunfullmäktiges möte ska påbörjas. Enligt vad Värnamo.Nu erfar så är syftet med det extra kommunstyrelsemötet att komma överens om att utöka antalet ledamöter i kommunstyrelsen. Från dagens 13 personer till 15 ledamöter. Med en sådan utökad styrelse kommer Alliansen att få 8 ledamöter och majoriteten i kommunstyrelsen.

Men frågan är hur Alliansen skulle kunna få igenom ett sådant här förslag både i kommunstyrelsen och sedan i kommunfullmäktige. Värnamo.Nu har nu det förmodade svaret. Alliansen kommer nämligen med stor sannolikhet att få med sig Socialdemokraterna i omröstningen om detta.

Britt-Marie Sellén Nilsson (S) antyder nämligen så.

• Kommer Socialdemokraterna att stödja Alliansen så att kommunstyrelsen utökas till 15 ledamöter?

– Ja, Jag tror vi kommer att rösta för det förslaget, säger Britt-Marie Sellén Nilsson till Värnamo.Nu.

Taggar

Dela


7 reaktioner på Alliansen vill utöka kommunstyrelsen

Vad kostar två nya ledamöter vars enda funktion är att rubba balansen i en viss riktning? Detta är kommunen som numera inte har råd att städa hos våra hemmaboende ensamma gamla och sjuka mer än varannan vecka.

Men hur kan man få göra på detta viset……
Det känns som politiker kan göra vad som helst utan att det blir påföljder!
Kommer inte att lita på någon politiker från och med nu!

Metoder likt denna har EU använt länge för att få igenom/förändra beslut som inte passat etablissemanget. Lagt i backen på ångvälten och kört fram och tillbaka några gånger tills det irriterande hindret på vägen är borta och man får det resultat man vill. Ny demokrati helt enkelt, som nu hittat vägen också till kommunpolitiken.

Säga vad man vill om SD och att styra i minoritet. Men detta är ju resultatet av folkets röst. Respektera den och förvalta den på bästa sätt. Vill man inte att SD ska ha vågmästarroll får man skapa andra samarbeten som ger majoritet. Det här låter regelvidrigt i mina öron. Får man göra så här?

Hoppas detta inte stämmer. Personkryssade Pär i kommunvalet. Ger socialdemokraterna över makten till alliansen kommer jag nog strunta i att rösta i nästkommande val. Eller i alla fall inte rösta på socialdemokraterna igen som jag röstat på sedan 1982.

Vad kallas sånt här på ren svenska?

POLITIKERFÖRAKT.

Vem vill gå till valurnorna hädanefter när sånt här mygel och fiffel får pågå? Var har vår demokrati tagit vägen?

Kommentarsfunktionen är stängd