Nyheter

Aldijana tar plats

Nyheter Aldijana Puskar Imsirovic brinner för ny kunskap. Oavsett om det är på sociala medier, inom politiken eller inom gymnastiken.

Aldijana Puskar Imsirovic brinner för ny kunskap. Oavsett om det är på sociala medier, inom politiken eller inom gymnastiken. Bild: David Alin

Värnamobon Aldijana Puskar Imsirovic såg LinkedIn som en strategisk möjlighet. Nio år senare har den gymnasieläraren 4 012 följare på sociala medie-plattformen. Som en jämförelse har Värnamo kommun och det kommunala näringslivsbolaget Värnamo Näringsliv runt 3 000 tusen följare var på plattformen.

– Det är helt otroligt att jag som privatperson har mer följare än Värnamo kommun och Värnamo Näringsliv. Jag tror att mycket av det handlar om att jag brinner för mötet med människor, att jag låter mig inspireras av andra människor. Men också det att jag inspirerar, irriterar och engagerar andra. Min övertygelse är att varje människa har något i sig, som gör att jag kan bli en bättre medmänniska. För mig är LinkedIn ett bra diskussionsforum där jag får möjlighet att snabbt ta del av ny kunskap och bli uppdaterad inom områden som ligger mig varmt om hjärtat. Så som energipolitik, skolan och så vidare, säger hon.

I Aldijanas fall har LinkedIn även inneburit en igenkänningsfaktor, där hon vid flertal tillfällen blivit igenkänd av människor just tack vare LinkedIn, vilket gör det ännu roligare, säger hon.

Och kunskapstörst är något som karaktäriserar Värnamobon. Sedan studenten 2002 från Finnvedens gymnasium har hon tagit hela sex stycken examen och är på väg mot en sjunde examen, samtidigt som hon har jobbat heltid och skaffat familj.

– Vi lever i en föränderlig värld. Då har jag sett till att hålla mig uppdaterad och vara kompatibel mot den rådande arbetsmarknaden. Det som jag är stolt över är att jag inte har behövt ta något CSN-lån för att finansiera mina studier. Men också det att jag aldrig har varit ens inskriven på Arbetsförmedlingen, utan jag har alltid hittat mina jobb själv. Det har gett mig frihet, den sköna känslan att inte behöva oroa sig inför tentor och inlämningsuppgifter. Inga måsten, oron eller krav för att få CSN eller få ett jobb. Jag har helt enkelt inte haft några yttre krav utan jag har bara pushat mig själv, sann inre motivation.

Nu har kunskapstörsten även fått Aldijana att söka nya utmaningar på jobbfronten. I juni byts Finnvedens gymnasium mot Proton Group för arbete som hållbarhetsutvecklare.

– Det ska bli spännande att jobba med det som jag står för och brinner för, något som ligger mig varmt om hjärtat, nämligen hållbarhetsfrågorna. Det blir lite konstigt på ett sätt: mina elever tar studenten och lämnar Figy och jag lämnar Figy för andra gången i mitt liv, men jag har fått en chans att arbeta med mina intressen och nu var rätt läge för att testa något nytt, säger hon. Dock kan hon tänkas återvända till läraryrket både en och två gånger innan 69 års ålder.

Aldijanas engagemang tog henne till både gymnastiken och politiken.

– Politiken ger mig möjlighet att engagera mig och påverka på strategisk nivå medan gymnastiken och gruppträningspassen är ett sätt att operativt bidra till en bättre folkhälsa.

Taggar

Dela