Nyheter

Akademikerprojekt får fortsätta: ”Kan locka hem ung kompetens”

Nyheter Näringslivsprojektet "Unga Akademiker" får en fortsättning.

– Vi är otroligt glada att vi äntligen kan börja arbeta aktivt med att locka hem ung kompetens till Värnamos företag och utveckla projektet, säger projektledaren Alva Sandberg på Värnamo Näringsliv. Pressbild

I början av veckan fick Värnamo Näringsliv ett positivt besked till projektet ”Unga Akademiker” och medel från Sparbankstiftelsen Alfa och Värnamo kommun kom i början av veckan.

– Vi är otroligt glada att vi äntligen kan börja arbeta aktivt med att locka hem ung kompetens till Värnamos företag och utveckla projektet, säger projektledaren Alva Sandberg på Värnamo Näringsliv i ett pressmeddelande.

Projektet Unga Akademiker drivs tillsammans av Värnamo Näringsliv, Nuvab och Tranås United som syftar till att hjälpa akademiker som studerar på universitet att hitta sommarjobb i sin hemkommun. Vi vet att flera ungdomar som väljer akademiska studier lämnar Värnamo en period och får vanligtvis arbete på annan ort. Värnamo behöver den kompetensen och vi vill gärna locka tillbaka dem, antingen direkt efter studierna eller när det är dags att bilda familj.

Målet med projektet är att ge en kompetensinjektion till företagen i Värnamo genom att matcha akademikernas studier med sommarjobb på spännande företag i Värnamo kommun.

Taggar

Dela