Nyheter

Adam ser fram emot mötena med ungdomar 

Nyheter Karlstadbördige Adam Länsberg ser fram emot möten med ungdomar. Som ett nytillskott inom kommunens fältgrupp ser han fram emot att arbeta förebyggande för en trygg kommun.

Karlstadbördige Adam Länsberg ser fram emot mötena med ungdomar. Som ett nytillskott inom kommunens fältgrupp ser han fram emot att arbeta förebyggande för en trygg kommun.

29-årige Adam Länsberg beskriver sig själv som en lugn, sympatisk och tävlingsinriktad person med stort idrottsintresse. Speciellt för Premier League-fotboll, där klassiska Manchester United är favoritlaget, och NHL-hockey, där han följer LA Kings. Adam gillar också E-sport, framför allt spelet League of Legends som han spenderar mycket tid på.  Han tävlar också själv i spel ibland och har en EM-final i kortspelet ”Star Wars Destiny” i Polen på meritlistan.

Länsberg är uppvuxen i Karlstad och under studietiden bar det av till Östersund, där han läste socionomprogrammet på Mittuniversitet. Efter avslutad utbildning fick han jobb som kurator i Ludvika. Efter ett tag kände han att det var dags för nya utmaningar. Då fick han se en annons om att de sökte en kurator till ungdomsmottagningen i Värnamo. Adam sökte och fick jobbet.

– Jag har en del vänner i Småland och när jag fick chansen att få jobbet på ungdomsmottagningen så kände jag att det var värt att ta den. Värnamo och Ludvika påminner en hel del om varandra: det är mycket epor och A-traktorer och många kulturer som möts, vilket är roligt.

Men arbetet på ungdomsmottagningen slutade inte där. Medborgarförvaltningen och barn- och utbildningsförvaltningen valde att satsa mer på det förebyggande arbetet och utöka fältverksamheten med två tjänster. Genom arbetet på ungdomsmottagningen har Adam lärt känna fältsekreterare Jennie Torstensson och Maria Rydbeck och till hösten blir Adam heltidsanställd som fältsekreterare.

– Det är kul att kommunen satsar på det förebyggande arbetet och att gå från två till fyra fältarbetare. Vi (Petrus Älverdal och jag) känner att kommunen vill och vågar satsa på det förebyggande arbetet och det är kul att vara i en kommun som tar det på allvar. Det är väldigt trevligt att möta ungdomarna och det märks att Jennie och Maria har gjort ett bra arbete innan. 

Vad är det roligaste med arbetet? 

– Det roligaste är att få träffa ungdomarna i deras comfort zone på helgerna. 

Taggar