Nyheter

Adam föreslås bli nytt begravningsombud

Nyheter Adam Svensson på Värnamo Näringsliv föreslås bli nytt begravningsombud. – Det var både överraskande och roligt när frågan kom, säger han till Värnamo.nu.

Adam Svensson på Värnamo Näringsliv föreslås bli nytt begravningsombud. Bild: Pressbild

Uppdraget som begravningsombud i Värnamo kommun är vakant och länsstyrelsen har påbörjat ett ärende för att finna ett nytt ombud. På kommunstyrelsens sammanträde under tisdagens diskuterades frågan. En enig kommunstyrelse beslutade att föreslå Adam Svensson, affärsutvecklare på Värnamo Näringsliv, som nytt begravningsombud. 

– Det kändes både överraskade och roligt när frågan kom. Jag tror att jag passar bra in i den rollen, eftersom att jag är en nyfiken person som har ett intresse för människor. I mina nuvarande uppdrag har jag kontakt med olika människor, så det ska bli kul helt enkelt och jag hoppas att jag reder ut det, säger Adam Svensson och förtydligar att det rör sig om ett förtroendeuppdrag som utförs på fritiden.

Uppdraget gäller för samtliga församlingar i Värnamo kommun samt del av Kulltorps församling i Gnosjö kommun. Begravningsombudet har till uppgift att informera om verksamheten till de som inte tillhör Svenska kyrkan och hålla kontakt med andra trossamfund och berörda parter, granska hur begravningar fungerar för de som inte tillhör Svenska kyrkan och undersöka önskemål från dem som inte tillhör Svenska kyrkan samt att kontrollera att begravningsavgiften går till begravningsverksamheten och inte används till övrig verksamhet, 

– Det finns väl upparbetade rutiner och det handlar om att ta över en stafettpinne. Till en början handlar det om att komma i kontakt med de olika församlingarna och samfunden, avrundar Adam Svensson.

Taggar