Nyheter

90 platser till flyktingar i kommunen

Nyheter Migrationsverket har genom en hemställan till Länsstyrelsen begärt anskaffning och nyttjande av tillfälliga boendeplatser i länet. Vid en första inventering finns det cirka 1 700 möjliga platser bland länets kommuner. Detta skriver länsstyrelsen i Jönköping i ett pressmeddelande.

Migrationsverket. Pressbild

Det är Rysslands invasion av Ukraina som föranlett hemställan. Miljoner ukrainare tvingas lämna sina hem och trycker på flyktingmottagandet runt om i Europa är hårt. Så även i Sverige.
— Det är en utmaning för hela samhället att klara av mottagandet av människor som flyr undan kriget i Ukraina, säger Nina Lindgren, enhetschef på enheten för social hållbarhet på Länsstyrelsen i Jönköping i ett pressmeddelande.

Enligt UNHCR är flyktingströmmen från Ukraina den största sedan andra världskriget. I dagsläget räknar man med att cirka två miljoner flytt från det krigshärjade Ukraina.

Migrationsverket gick den 10 mars ut med en hemställan till Länsstyrelsen i Jönköpings län. Enligt en begäran till länsstyrelserna behövs omedelbart 3 000 nya platser, samt ytterligare 9 000 platser skyndsamt. Vid en första inventering så kom kommunerna i länet fram till att cirka 1 700 platser finns.
– Jag är mycket imponerad av hur snabbt kommunerna har agerat. Inrapporteringen från kommunerna visar att det finns en kapacitet att med kort varsel ta emot krigsflyktingar säger Nina Lindgren.

På frågan till Värnamos kommundirektör Ulf Svensson om hur många av dessa platser som finns i kommunen så svarar han visa sms att det finns plats för 90 personer.

Taggar

Dela


2 reaktioner på 90 platser till flyktingar i kommunen

Jag välkomnar alla flyktingar av hela mitt hjärta samtidigt som jag hyser noll och intet empati för bidragsturister.
Om alla ska ha rätt till allt så blir det mindre av allt till alla, och just därför ska våra gränser endast stå öppna för nödställda, inte för dem som bara vill att gränserna ska vara öppna.

Jag har aldrig träffat på en så kallad ”bidrsgsturist” mer än i kommentarsfält på socialamedier förstås, där oftast yttrat av svenska bidragsparasiter som tydligen kan spendera hela dagarna med att läsa propaganda och sprida sin frustration över deras självförvållande problem i form av hat och lögner på internet.

Jag ser hellre att mina skattepengar går till personer som vill skapa ett bättre liv för sig och sina familjer, än svenskfödda som trots alla de chanser de haft, valt att förbli missinformerade och hatspridande bidragsparasiter som skriker ”All makt åt Tengil”.

Jag hoppas att vi tar emot långt mer än 90 flyktingar, någon måste ju jobba för att försörja alla de svenska bidragsparasiterna.

/Vuvuzela

Kommentarsfunktionen är stängd