Nyheter

90-årig man stoppad med spikmatta på motorvägen

Nyheter Vid 17.41 fick polisen in det första av ett flertal samtal om att en bilförare hade vänt i södergående körriktning på E4 söder om Värnamo. Bilföraren körde därefter norrut i södergående körfält, det vill säga mot trafiken.

Arkivfoto: David Alin

Polisens regionledningscentral beordrade omedelbart flera polispatruller till området för att om möjligt stoppa bilföraren. Ett beslut fattades om att bilföraren skulle stoppas med spikmatta om det var nödvändigt.

Vid klockan 18.00 en polispatrull som ställt upp på E4 med en spikmatta rapporterade att den aktuella bilisten närmade sig. Bilföraren stannade inte utan körde över polisens spikmatta och stannade därefter.

Polisen tog direkt kontroll över bilföraren, som visade sig vara en man i 90-årsåldern.

Mannen är oskadd men gav ett förvirrat intryck. Polisen kommer att skjutsa hem mannen till anhöriga. Hans körkort kommer att omhändertas av polisen.

Polisen vill rikta ett tack till alla inringare som rapporterat om mannens framfart. Det har varit till stor hjälp för polisen och en starkt bidragande orsak till att polisen lyckades stoppa bilfärden innan en allvarlig olycka inträffade.

Källa: Polisen.se

Taggar

1 reaktion på 90-årig man stoppad med spikmatta på motorvägen

Kommentarsfunktionen är stängd