Nyheter

90 arbetssökande besökte mässa

Nyheter Ett tiotal arbetsgivare och 90 besökare på ”Gör plats Mässan” som hölls på Arbetsförmedlingen i Värnamo

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

PA-support  [4/5]

Svenstigs  [5/5]

I torsdags var ett tiotal arbetsgivare på plats för att träffa de 90 arbetssökande som Arbetsförmedlingen valt ut ifrån en funktionsnedsättningsproblematik.

Första timman hölls föreläsning ihop med arbetsgivare om lyckade fall för personer med funktionsnedsättning och för övriga närvarade arbetsgivare. Zvjezdana Gould intervjuade arbetsgivare från Svenstigs, Systembolaget och PA-support om deras lyckade rekryteringar för målgruppen.

Efter föreläsningen minglade arbetsgivarna och därefter slogs dörrarna upp för de inbjudna arbetssökande. Mässan pågick under eftermiddagen där Arbetsförmedlingen bjudit in 110 personer varav 90 kom till ”Gör plats Mässan”.

Utfallet av mässan kommer att göras i mitten av mars och därefter följs ett antal anställda varannan månad under hela året.

– Vi gjorde en liknande mässa förra året, då bjöd vi in 130 arbetssökande och vid sista uppföljningen för året hade 25 personer av dessa gått vidare i olika rekryteringsprocesser hos arbetsgivarna, säger man från Arbetsförmedlingen.

Taggar

Dela