Nyheter

88-åring riskerar mista sitt körkort

Nyheter Polisen som befann sig på Malmövägen klockan 14.15 trodde nog först inte sina ögon. De fick nämligen från första parkett se en personbil som kom körande på fel sida om en refug.

Polisen stoppade en 88-årig bilförare efter att han kört på fel sida om en refug. Arkivfoto

Polisen behövde inte många sekunders betänketid innan de stannade personbilen. Förare visade sig vara en äldre man.

– Han var född 1931, alltså var han 88 år, berättar polisens presstalesperson, Åsa Willsund. Vid närmare kontroll så visade det sig att föraren var nykter. Men polisen var ändå en aning oroliga över mannens förmåga att köra bil.

– Polisen beslutade att skicka in en anmälan till Transportstyrelsen. Det kanske är så att föraren inte ska fortsätta att köra bil. Nu skedde det ingen olycka och ingen person skadades vid händelsen, säger Willsund.

Taggar

Dela


10 reaktioner på 88-åring riskerar mista sitt körkort

Skulle ställas högre krav på alla som kör bil. Man skulle inte få dra släp utan utbildning på lastsäkring.

Jag håller med yrkesförare. Tog nyligen be-kort och nog var det nyttigt att fräscha upp teorin! Allvarligt borde det finnas återkommande kontroller för både teori och hälsa. Tätare hälsokontroller med ökad ålder, men teori löpande var 5-10 år, för alla. Svårt att införa löpande uppkörni g men säg att förare som uppdaterar med en körlektion får en bonus i form av nedsatt skatt eller en försäkringsbonus? Jo – vi drar alla på oss olater med åren som vi mår bra av att få korrigerade av tex en kunnig köttätare!

Jobbade som trafiklärare under ett antal år tidigare. Då kom en äldre dam (75+) in och ville fräscha upp sina kunskaper lite. Hon ville köpa en körlektion. Efter lektionen ville hon ha ytterligare några för hon lärde sig så mycket. En bra idé från henne tycker jag. Sen är det så att alla har ett ansvar som körkortsinnehavare att uppdatera sig på allt nytt varje år. Hur många gör det? Man måste komma ihåg är en körkortsbehörighet inte är en självklarhet utan man har det egentligen på låns. Då man faktiskt bedöms av sin lämplighet på andra områden i livet och faktiskt kan förlora sitt körkort.

Som yrkeschaufför tycker jag att det skulle vara ett test vart femte år. Man ser mycket skit på vägarna

Hur skulle det vara om man körde som man vill?
Du Urban. Du är kanske är en som sätter andra i fara.

Samt yngre människor har ingen respekt för nån när de kör, de tror att de äger vägen, hög musik och byter fält som zikzac

Många tycker att ungdomar är farligare i trafiken än äldre människor.
Yngre kör som galningar.
Äldre kör försiktigt.

Skulle införas att göra ett körprov vid 70-75 många äldre som faktiskt är farliga i trafiken.

Kommentarsfunktionen är stängd