Nyheter

82 miljoner för Trälleborgsskolan

Nyheter Om fyra-fem år ska Trälleborgsskolan i Värnamo vara en F-6-skola med 550 elever, varav 25 grundsärskoleelever.

Trälleborgsskolan vid Folkets Park. Arkivbild

Vi tar ett helhetsgrepp på hela området till exempel vad gäller trafiklösningar och grönstruktur, säger Jesper du Rietz

Skolan kommer att byggas om och byggas till, och samtidigt ser man till att lösa trafiksituationen vid skolan.

Första steget är att ta fram en detaljplan och att projektera om- och tillbyggnaden. De här arbetena pågår samtidigt just nu. Den beräknade kostnaden för utbyggnaden är 82 miljoner kronor, sedan tillkommer det inventarier.

I dag går totalt 422 elever i skolan. Det finns totalt 24 klassrum som hör till Trälleborgsskolan varav åtta klassrum i paviljonger (vid Bolaskogen).

När den nya skolan är klar, kommer den att ha cirka 30 klassrum och då tas paviljongerna ur bruk. I ombyggnaden ingår matsal, musiksal, bibliotek och personalutrymmen. Samtidigt ser man över utemiljön och trafiklösningar inte bara kring skolan, utan i hela området.

– Trälleborgsskolan ligger i anslutning till Folkets Park-området och Gröndalsområdet. När vi planerar och projekterar tar vi ett helhetsgrepp på hela området till exempel vad gäller trafiklösningar och grönstruktur, säger Jesper du Rietz, chef för tekniska förvaltningen.

Taggar

Dela


1 reaktion på 82 miljoner för Trälleborgsskolan

All-aktivitetshus med relax och bastu, vore en gynnsam sfär att lägga vid Alandsryd.

Då det skulle vara enkelt att även för löpare, cyklister, vardagsmotionärer och skidåkare kunna utnyttja all-aktivitetshusets gemensamhets utrymmen.

Kommentarsfunktionen är stängd