Nyheter

80 eldsjälar gör Diggiloo möjlig

Nyheter Hooks Golfklubb har just nu 80 personer som fixar till det sista inför Diggiloo som spelar ikväll på Hooks Herrgård. "Vi förväntar oss sälja många biljetter på plats", säger Andreas Orre från Hooks Golfklubb.

Foto: Linn Törnberg

Egon Larsson har varit med alla gånger som Hooks Herrgård tillsammans med Hooks Golfklubb och Krall Entertainment har bjudit in till folkfest. Diggiloo har anordnats ute på herrgården sedan 2008 och är nu där i år igen och firar 20-års jubileum.

– Nu väntar vi bara på fint väder, säger Egon.

För scenen är uppbygd, stolarna står på sin plats, parkeringen är fixad och artisterna står och repar för fullt.

– Det har kommit hit 80 medlemmar från klubben som är här för att hjälpa till. Det är personer alltifrån Vaggeryd och Jönköping till Habo och Höglandet, säger Andreas Orre från Hooks Golfklubb.

Tillsammans förklarar de att första mötet var redan i februari och att varje person har jobbat 8-10 timmar i snitt ungefär.

– Totalt blir det ungefär 800 timmars ideelt arbete men det har varit mycket lugnare denna gången jämfört med andra år eftersom det är premiär för Diggiloo under sommaren, vilket betyder att vi har haft två dagar att bygga scen i stället för en dag, förklarar Andreas.

Hans Edberg, som är vd för Hooks Herrgård menar att eventet är ett samarbete mellan Diggiloo, golfklubben och Hooks Herrgård. ”Det går inte att plocka bort en av parterna”, säger han.
– Som tack för hjälpen bjuder vi sedan de golfmedlemmar som har varit med på en golfresa eller spa-dag. Det är även otroligt kul att det händer något i kommunen och kul för alla runt omkring, menar Hans.

Det finns såklart otroligt många som har hjälpt till för att Diggiloo ska kunna spelas ikväll men en av dem som har haft händerna fulla nästan hela tiden har varit eventchefen Therese Edberg.

– Jag började redan i november med att sätta ihop våra paketpris. Vi har 38 platser till Diggiloo’s artister och personal, resterande platser fylldes ganska snabbt med hotellgäster som både ska gå på diggiloo och spendera dagen efter på spat.

Oftast brukar det komma omkring 5 000-7 000 personer men i år är det bara 2 500 biljetter som är förbokade.

– Vädret har inte påverkat oss någonting men det påverkar nog de som vill komma hit. Som tur är säger prognosen just nu att det ska vara uppehåll hela kvällen så vi förväntar oss att sälja många biljetter på plats till spontanare som åker förbi, säger Andreas.

— Det här kommer att bli riktigt kul, i år igen, avslutar Egon Larsson.

 

Text: Linn Törnberg

Taggar

Dela