Nyheter

71 villor köptes och såldes

Nyheter Mellan september och november gjordes sammanlagt 71 affärer med villor i Värnamo kommun. Det kan jämföras med 64 vid motsvarande tid i fjol.

Det visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik och de sålda villorna i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 2,0 miljoner kronor.

I hela Jönköpings län såldes 673 villor för i snitt 2,3 miljoner kronor. Statistiken visar även på en kännbar prisuppgång i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna av villor i kommunen var 6 procent högre än för tre månader sedan. Även i hela Jönköpings län ökar villapriserna. I hela länet noterades en prisuppgång på 2 procent.

Mellan september och november gjordes sammanlagt 51 affärer med bostadsrätter i Värnamo kommun. Det kan jämföras med 43 vid motsvarande tid i fjol. De sålda bostadsrätterna i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 1,0 miljoner kronor. Största minskningen i länet fanns i Värnamo där priserna sjönk med 10 procent.

Mellan september och november gjordes sammanlagt två affärer med fritidshus i Värnamo kommun. De sålda fritidshusen i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 1,4 miljoner kronor.

 

Taggar

Dela