Nyheter

58 bostadsrätter såldes

Nyheter Mellan februari och april gjordes sammanlagt 58 affärer med bostadsrätter i Värnamo kommun. Det kan jämföras med 43 vid motsvarande tid i fjol. Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

Arkivfoto

De sålda bostadsrätterna i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 1,2 miljoner kronor. I hela Jönköpings län såldes 624 bostadsrätter för i snitt 1,7 miljoner kronor. Statistiken visar även på en kännbar prisuppgång i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna av bostadsrätter i kommunen var 15 procent högre än för tre månader sedan. I hela Jönköpings län däremot ligger priserna på bostadsrätter stilla.

Mellan februari och april gjordes sammanlagt 52 affärer med villor i Värnamo kommun. Det kan jämföras med 57 vid motsvarande tid i fjol. De sålda villorna i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 2,2 miljoner kronor. I hela Jönköpings län såldes 518 villor för i snitt 2,4 miljoner kronor. Medelpriset på försäljningarna i Värnamo kommun låg på i stort sett samma nivå som för tre månader sedan. I hela Jönköpings län däremot ökar villapriserna. I hela länet noterades en prisuppgång på 2 procent.

Mellan februari och april gjordes sammanlagt två affärer med fritidshus i Värnamo kommun. Det kan jämföras med ett vid motsvarande tid i fjol. De sålda fritidshusen i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 0,9 miljoner kronor. I hela Jönköpings län såldes 20 fritidshus för i snitt 0,8 miljoner kronor.

Taggar