Nyheter

57 bostadsrätter såldes

Nyheter Mellan januari och mars gjordes sammanlagt 57 affärer med bostadsrätter i Värnamo kommun. Det kan jämföras med 40 vid motsvarande tid i fjol.

Arkivfoto

Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat. De sålda bostadsrätterna i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 1,1 miljoner kronor.

I hela Jönköpings län såldes 599 bostadsrätter för i snitt 1,7 miljoner kronor. Statistiken visar även på en kännbar prisuppgång i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna av bostadsrätter i kommunen var 8 procent högre än för tre månader sedan. Även i hela Jönköpings län ökar priserna på bostadsrätter. I hela länet noterades en prisuppgång på 3 procent.

Mellan januari och mars gjordes sammanlagt 52 affärer med villor i Värnamo kommun. Det kan jämföras med 56 vid motsvarande tid i fjol. De sålda villorna i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 2,2 miljoner kronor.

I hela Jönköpings län såldes 450 villor för i snitt 2,3 miljoner kronor. Statistiken visar även på en prisnedgång i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna av villor i kommunen var 1 procent lägre än för tre månader sedan. I hela Jönköpings län däremot ökar villapriserna. I hela länet noterades en prisuppgång på 1 procent.

Taggar

Dela