Nyheter

Över 35 miljoner mer till Värnamo med S-budget

Nyheter Socialdemokraterna vill med sin budget dubblera de generella statsbidragen till välfärden jämfört med regeringen. För Värnamo kommun skulle Socialdemokraternas budget innebära ett tillskott på över 35 miljoner kronor och för region Jönköpings län ett tillskott på över 126 miljoner kronor.

I veckan presenterade Socialdemokraterna sin budgetmotion. Den innehåller bland annat satsningar på skola, vård och omsorg genom ökade statsbidrag och ett ökat likvärdighetsbidrag. Förslagen innebär en dubblering i tillskott till de generella statsbidragen och ett ökat stöd till en mer likvärdig skola. 

– Det mest effektiva sättet att hindra unga människor att välja kriminalitet är att erbjuda något som är bättre. En bra utbildning, något meningsfullt att göra på fritiden, ett första jobb, möjlighet att flytta hemifrån. En framgångsrik brottsbekämpning förutsätter tidiga förebyggande insatser och hela samhällets engagemang, säger Azra Muranovic, riksdagsledamot från Jönköpings län. 

Totalt motsvarar Socialdemokraternas dubblering av de generella statsbidragen 14 600 förskollärare eller 16 000 undersköterskor i hela Sverige. 

I Socialdemokraternas förslag till statsbudget för år 2023 får kommuner och regioner 12 miljarder i generella statsbidrag. Socialdemokraterna ökar även likvärdighetsbidraget med en miljard för 2023 jämfört med regeringens budget. Likvärdighetsbidraget är utformat för att särskilt stötta skolor med tuffa förutsättningar. 

Pressmeddelande från Socialdemokraterna

Azra Muranovic (S)

Taggar

Dela


2 reaktioner på Över 35 miljoner mer till Värnamo med S-budget

Kommentarsfunktionen är stängd