Nyheter

30 miljoner till ny förskola

Nyheter Kommunfullmäktige anvisade 30 miljoner kronor ur årets investeringsbudget för att genomföra bygget av förskolan Ekenhaga.

Kommunfullmäktige anvisade 30 miljoner kronor ur årets investeringsbudget för att genomföra bygget av förskolan Ekenhaga. Bilder: Värnamo kommun/Riksbanken

Just nu håller Värnamo kommun på att genomföra bygget av tre förskolor: Rönnbackens förskola i Bredaryd, Skogens förskola på Magnusgatan i Värnamo och förskolan Ekenhaga vid Borgenområdet i Värnamo.

Projektet förskolan Ekenhaga har en totalbudget på 48,92 miljoner kronor. Sedan tidigare har det anvisats 16,833 miljoner kronor under åren 2021 och 2022. Därmed återstår i projektet 32,087 miljoner kronor. I investeringsbudgeten för 2023 finns 30 miljoner kronor.

Teknik- och fritidsnämnden beslutade den 9 maj att föreslå kommunfullmäktiges ledamöter besluta att medlen lyfts så att projektet kan genomföras. Under gårdagskvällen beviljades nämndens begäran.

– Detta är den tredje och sista förskolan i projektet. De är identiska på insidan men har olika exteriör på utsidan. Jag är jätteglad för denna satsning, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Maria Johansson (C).

Taggar

Dela


2 reaktioner på 30 miljoner till ny förskola

Hade varit intressant att veta kostnaden för förskolan utanför Värnamo.

Prisbilden i Bredaryd?

Kommentarsfunktionen är stängd