Nyheter

2,5 miljon i snitt för villan i Värnamo

Nyheter Mellan februari och april såldes 56 villor i Värnamo kommun. Det är relativt många sett till aktiviteten på bostadsmarknaden i kommunen under de senaste tolv månaderna, samt det historiska snittet för den här tiden på året.

Arkivbild

Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

Under februari till april såldes det 15 fler villor i Värnamo än snittet för det senaste året.

De sålda villorna i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 2,5 miljoner kronor. I fjol gjordes 35 affärer vid den här tiden på året.

I hela länet såldes 425 villor för i snitt 2,5 miljoner kronor.

Statistiken visar även på en prisnedgång i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna av villor i kommunen var 2 procent lägre än för tre månader sedan. Även i hela länet sjunker villapriserna.

Bland kommunerna i Jönköpings län sjunker priserna på villor i två av fyra kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var minskningen i Vetlanda där priserna sjönk med 9 procent. I länet däremot steg priserna med 2 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för villor i nio av länets 13 kommuner.

Mellan februari och april gjordes sammanlagt 34 affärer med bostadsrätter i Värnamo kommun. Det kan jämföras med 31 vid motsvarande tid i fjol.

De sålda bostadsrätterna i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 1,2 miljoner kronor.

I hela länet såldes 496 bostadsrätter för i snitt 1,7 miljoner kronor.

Mellan februari och april gjordes sammanlagt två affärer med fritidshus i Värnamo kommun. Det är lika många affärer som vid motsvarande tid i fjol.

De sålda fritidshusen i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 1,8 miljoner kronor.

I hela länet såldes nio fritidshus för i snitt 1,9 miljoner kronor.

Källa: Newsworthy

Taggar

Dela