Fler annonser

Nyheter

22-åring anhållen för mordet på tidigare Värnamoläkare

Nyheter En 22-årig man har anhållits misstänkt för mordet på en kvinna i 30-årsåldern. Han misstänks ha agerat skytt vid dådet i Malmö augusti 2019.

Den mördade kvinnan ska ha arbetat på sjukhuset i Värnamo. Arkivfoto

Den 30-åriga kvinnan, som tidigare arbetat på Värnamo sjukhus, sköts ihjäl utanför sin bostad på Sergels väg i Malmö den 26 augusti 2019. I famnen hade hon sin två månader gamla bebis. Polisens hypotes har från början varit att mördarna egentligen var ute efter kvinnans sambo, som är kriminellt belastad. Men sambon lyckades fly undan gärningsmännen.

Under den 1,5 år långa utredningen har ingen suttit frihetsberövad för att ha agerat skytt på brottsplatsen. Tills nu. Den 22-årige mannen anhölls på måndagsmorgonen misstänkt för mord, försök till mord och grovt vapenbrott. Mannen är anhållen på den starkare misstankegraden, sannolika skäl.

 22-åringen har varit intressant i utredningen en längre tid och misstankarna mot honom har stärkts efter hand, enligt polisen. Beslut om huruvida 22-åringen skall begäras häktad ska fattas av åklagare senast på torsdag, den 28 januari.

Sedan tidigare sitter en 23-årig man häktad misstänkt för medhjälp till mordet. 

Källa: Sydsvenskan

Taggar