Nyheter

21 coronasmittade vid Gröndalsskolan

Nyheter Från Gröndalsskolan informerar man i dag föräldrar om en stor spridning av coronaviruset. "Ej aktuellt att stänga skolan än..."

15 elever och sex ur personalen uppges vara smittade

Maria Johansson (C) är ordförande i barn- och utbildningsnämnden och hon berättar för Värnamo.nu att antalet smittade stämmer.

Hon berättar att man har kontakt med Smittskydd i Jönköping och har gjort ett gemensamt utformat brev och i det finns klara anvisningar om risken för smittspridning. Skolans elever måste bland annat minska sina kontakter med omvärlden i fall man har coronavirus och därmed minska riksen att det förs vidare till andra.

Om skolan måste stängas är för tidigt säga.
– För dagen är det inte aktuellt men vi följer noga utvecklingen, säger Maria Johansson.

Det är oklart hur smittspridningen på skolan kommit igång men det har i Värnamo på sistone varit flera som drabbats av coronaviruset, bland annat i Stadshuset

P4 Jönköping rapporterar att ”Än är det inte aktuellt att stänga skolan, säger Johan Grahn verksamhetschef för elevhälsa i Värnamo”.

Gröndalsskolan. Arkivbild

Taggar

Dela


10 reaktioner på 21 coronasmittade vid Gröndalsskolan

Men snälla nån, sitter ni och väntar på att någon ska dö innan ni stänger eller? Skolan kan vänta någon vecka, men man lever bara en gång! Ta detta på allvar nu och stäng! Absolut ingen prao

Jag tycker inte skolor och bussbolag tar covid 19 på allvar när det är så smittsamt. Vi chaufförer blir smittad – man dör ju av det med bara liten otur. Mvh chaufför

Nu vill väl skolan föregå med gott exempel, sprida så att syndarna vore flera…

Då kan ju alla skylla på alla!

Stäng skolan och sprid inte smittan till flera!

Sätt skolvärdar att inte ungdomarna springer till närmsta butik, och sprider sina covid-19 virus, borde vara en självklarhet…

Är väl inget att diskutera eller tänka över. Stäng skolan. Ha distansundervisning istället.

Är inte de surfplattor o datorer skolan strösslat över eleverna tillräckligt kraftfulla att klara av distansundervisning?

Varför ska man behöva prata om något som redan är så stort? Stäng skolan och låt alla minimera riskerna för spridning. Tänk på alla äldre som träffar sina barnbarn på helgerna. Det kan urarta på riktigt.

Har ingen åsikt i fråga om stängning, men äldre (70+) ska ju inte träffa sina barnbarn oavsett, det kan väl ingen ha missat!

Kommentarsfunktionen är stängd