Nyheter

2022 – Förändringens år 

Nyheter David på redaktionen tar sikte på vad 2022 har att erbjuda.

David på redaktionen tar sikte på vad 2022 har att erbjuda. Bild: Pixabay

För er trogna läsare så har ni nyligen kunnat följa min blick i backspegeln över vad 2021 hade att erbjuda. Nu är det dags att rikta blicken mot vad framtiden har att erbjuda.

I Värnamo kommuns fall står ett intressant år för dörren med beslut i flera spännande frågor framöver, inte minst frågan om var elitfotbollen i staden kommer att spelas i framtiden. Personligen föredrar jag möjligheten att samla en idrottsklubbs faciliteter på ett och samma ställe. Jag gillar tanken på Ljusseveka som ny arenaplats och finns det nu möjlighet att flytta med en arenasektion från Finnvedsvallen så ger jag ännu mer tummen upp. Det handlar om att skapa en tydlig identitet och vad passar bättre än att knyta samman det gamla med det nya? I vilket fall som helst så blir det ett spännande kommunfullmäktige i februari månad. 

En annan fråga som förhoppningsvis får svar under året är viadukten. Jag trodde personligen aldrig att en 85-årig trafikförbindelse kunde väcka så mycket känslor, men nu gäller det att titta framåt. Jag är väldigt glad över att jag var den förste reportern att berätta om att viadukten kommer ersättas och jag ser fram emot ett beslut i frågan. 

Sedan har vi inte minst en spännande höst när valurnorna kallar i september. En olidligt spännande valrörelse är att vänta och det blir spännande att följa dess utkomst. 

Även på motorsportssidan väntar ett spännande år. I Rally-VM införs hybridmotorer i WRC-klassen och formel 1-bilarnas utseende förändras radikalt. Med tanke på den gastkramande upplösningen i Abu Dhabi så blir det intressant att följa den kommande säsongen.

Även på det personliga planet ser jag fram emot vad 2022 har att erbjuda. Ända sedan jag var liten har jag varit en visionär som står med blicken riktad uppåt. 

Jag minns såväl min gamla bilbana med en omslagsbild från Monaco, med en röd-vit bil som jagades av en mörkblå. Föraren i den röd-vita bilen bar en gul hjälm…och hjälmen tillhörde Ayrton Senna, en av de största formel 1-förarna någonsin. Den trefaldige världsmästaren från Brasilien besatt en gåva: en otrolig körförmåga, som gjorde att han lyckades att prestera bortom en tävlingsbils förmåga. Jag lever efter ett citat signerat den gode Ayrton. 

Efter att ha vunnit sin andra VM-titel 1990 intervjuades Senna av den trefaldige F1-världsmästaren Jackie Stewart. Stewart frågade Senna om han var medveten om att han hade varit inblandad i fler olyckor under de sista åren än vad alla tidigare världsmästare totalt hade varit inblandade i under sina karriärer. Så här svarade Ayrton honom:

– Genom att vara en racerförare är du under risk hela tiden. Genom att vara racerförare betyder det att du tävlar med andra människor. Och om du inte längre går för en lucka som finns, är du inte längre en racerförare.

Såg Senna en öppning, då öppnade han dörren på vid gavel. Precis som min brasilianske idol öppnar även jag dörrar på vid gavel när möjligheter ges. Därför ser jag fram emot vad 2022 har att erbjuda. Går allt som det ska, så kommer jag nämligen ingå i kommunikationsstaben i en ny musikfestival i Borlänge till sommaren. Förhoppningsvis kommer jag även att vara bröllopsfotograf till hösten, så ett intressant år ligger för fötterna.

Jag ser 2022 som ett förändringens år, men endast framtiden får utvisa vad de förändringarna innebär.

Tack för mig och gott nytt år!

Taggar

Dela


1 reaktion på 2022 – Förändringens år 

Kommentarsfunktionen är stängd