Nyheter

19-åringen får långt fängelsestraff för sexualbrott

Nyheter Tingsrätten har meddelat dom i ett mål mot en 19-årig man från Värnamo, som stått åtalad för ett antal sexualbrott mot unga. Han fälls på de flesta åtalspunkterna, och straffet blir sex års fängelse. Han ska också betala skadestånd på nästan en miljon kronor till de utsatta.

Arkivbild

Tingsrätten har idag meddelat dom i ett uppmärksammat mål om sexualbrott mot unga. Fem flickor, som var i åldern 11 till 14 år, har varit målsägande. Tingsrätten dömer den åtalade 19-åringen från Värnamo för fyra våldtäkter mot barn och även andra sexualbrott. Straffet blir sex års fängelse. Skadestånden till de drabbade uppgår sammanlagt till nästan en miljon kronor.

– 19-åringen får ett strängt straff, bland annat beroende på lagändringar som trädde i kraft under år 2022, säger tingsrättens ordförande Lars Friedner.

Lägsta straff för våldtäkt höjdes då till tre års fängelse. Likaså bestämde riksdagen att ungdomar, 18 år och äldre, inte längre skulle få förkortade straff, om de begår allvarliga brott. Även skadeståndsbeloppen ökades.

Källa: Jönköpings tingsrätt

Taggar

Dela


1 reaktion på 19-åringen får långt fängelsestraff för sexualbrott

Varför får man inget namn?
Redaktionen svarar: Vi följer de pressetiska reglerna och har ingen namnpublicering

Kommentarsfunktionen är stängd