Nyheter

150 elsparkcyklar lanseras nästa vecka

Nyheter Från och med vecka 16 kommer Europas främsta leverantör av mikromobilitetslösningar, genom ett nära samarbete med Värnamo kommun, att lansera 150 elsparkcyklar i Värnamo. – Vi stödjer stadens ambitiösa hållbarhetsmål och erbjuder invånarna ett klimatsmart alternativ för daglig pendling, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Bilder: David Alin/Tier Mobility

– Tier Mobility strävar efter att bidra till den gröna omställningen, mot städer som är både hållbara och tillgängliga, där människan står i centrum snarare än bilen. Den kommande introduktionen av elsparkcyklar i Värnamo är inte bara ett komplement till stadens befintliga kollektivtrafik utan utgör även ett direkt stöd till att minska klimatpåverkan och främja hållbara resvanor, säger Dan Nerén på företaget Tier Mobility.

Tiers elsparcyklar är robusta och designade för att ha en livslängd på över fem år. Elsparcyklarna är trafikförsäkrade och, som alltid, utrustade med utbytbara batterier, belysning, blinkers, reflexer och ringklocka. För att ytterligare minimera risken för att de välter när de är parkerade är de utrustade med dubbla parkeringsstöd. Våra elsparkcyklar har en åldersgräns på 18 år för användning av tjänsten. Dessutom är hastigheten på elsparcyklarna begränsad till 20 km/h, och kommer genom användning av geofencing-teknologi sänkas till 7 kilometer i timmen i särskilt känsliga områden. Fordonen följer samtliga trafikregler som gäller för konventionella cyklar. 

Mikromobilitetstjänster har potentialen att utgöra en central faktor för att uppfylla stadens ambitiösa hållbarhetsmål. Genom aktivt deltagande i att främja ett inkluderande och hållbart Värnamo strävar Tier därför efter att stödja kommunen i att uppnå de globala hållbarhetsmålen enligt Agenda 2030. 

– Vi ser fram emot att kunna erbjuda människor möjligheten till ökad frihet och flexibilitet genom ett bekvämt och hållbart alternativ till befintliga mobilitetslösningar i Värnamo. Genom att skapa ett praktiskt val för kortare resor i samarbete med kollektivtrafiken strävar vi inte bara efter att erbjuda ett smidigt och prisvärt alternativ till bilen utan också aktivt bidra till att minska trängsel, buller och utsläpp, säger Dan Nerén. 

Genom en enkel nedladdning av appen kan invånare och besökare i Värnamo nu, från och med vecka 16, ta del av Tier:s mikromobilitetstjänst med elsparkcyklar. 

Taggar

Dela


10 reaktioner på 150 elsparkcyklar lanseras nästa vecka

Måste vara det dummaste jag läst på länge. Var finns behovet? Värnamo är ju skitlitet. Är det före detta cykeltjuvar som etablerar denna verksamhet? Har folk inte cyklar kvar att ta sig fram med?

150 styck känns väldigt överdrivet mycket för Värnamo.

Jag förstå om det vart Stockholm/Malmö eller Göteborg.

Någon som vet kostnaden? Hur betalar man? Kan man ställa den var som helst efter åkningen?

Hoppas Värnamo också är beredd att ge företaget böter för nedskräpning, för det är slutresultatet av detta beslut. Sparkcyklarna kommer att ligga och skräpa i blomrabatter, buskar och vid husknutar.

Räcker det inte med dem som finns?
Kommer att skapa kalabalik i stan.
Inte någon följer några trafikregler

När storstäderna plockar bort dem så tar Värnamo in? Är det kommunen som tagit dåligt beslut igen?

Jag skulle nog säga lathet. Jag själv körde vespa, ja i vuxen ålder. Men bekvämt. Men ska man tänka hälsa så fattar jag inte varför man inte cyklar.

Kommentarsfunktionen är stängd