Nyheter

100 procent svenskt kött serveras

Nyheter Tidningen Land Lantbruk har gjort enkät bland landets kommuner angående maten som serveras på offentliga tallriken. I Värnamo kommun har 100 procent svenskt ursprung när det gäller kött.

I sammanställningen anges svenskt kött vara just kött, svenska animalier däremot inbegriper alla produkter från djurriket såsom mjölk, ost, ägg med mera. Enkäten har skickats ut till samtliga landets kommuner där Värnamo kommun svarat att 100 procent av köttet som serveras är av svenskt ursprung och att kommunen arbetar aktivt med svenska alternativ. 

78 procent svenskt ursprung anses vara den nivå som är möjlig att nå eftersom produkter som vissa frukter och kaffe inte odlas i Sverige men likväl ingår i vår kosthållning.

Källa: Tidningen Land

Arkivbild

Taggar

Dela


8 reaktioner på 100 procent svenskt kött serveras

Sådan värdering i betraktarens öga, återkom med matematisk värdering i procent för alla, når kommunen upp till 78 procent, det är väldigt mycket?

100 procent svenskt kött serveras, till vem och vilka?
Inte är det till omsorgen av de äldre och inte till skolor och barnomsorgen.
Att se en kostcirkel som var från förr så kan varken de äldre eller yngre ens komma upp i det dagliga intaget.
Så vad det med det.

Känner mig faktiskt stolt över detta som står i artikeln. Ställer gärna upp för att svara på alla frågor gällande servering av kött och inköp av råvaran till restauranger inom Värnamo kommun till de som skriver kommentarer men även i övrigt. Vid behov eller om intresse finns kan vi ordna ett möte eller guidad tur genom måltidsorganisation.

Det serveras knappt något kött längre. I skolorna är det bara kyckling i alla former som serveras.

Kommentarsfunktionen är stängd