Regionen

Vårdcentralerna anpassar kapaciteten för fler covid-vaccinationer

Regionen Det minskade intervallet mellan dos 2 och påfyllnadsdos (dos 3) innebär att antalet länsbor som är berättigade till påfyllnadsdos ökat från 29 000 personer till 69 000 personer. Vårdcentralerna kommer att anpassa sin kapacitet till behovet.

– Vi har vaccin och det finns tider att boka, och vi har även drop-in-tider, säger David Edenvik, biträdande smittskyddsläkare. Påfyllnadsdosen ger ett gott skydd mot covid-19 så vi rekommenderar alla som är berättigade att ta den. Tänk på att hålla avstånd om det blir kö vid vaccinationslokalen.

Region Jönköpings län följer Folkhälsomyndighetens rekommendation att påfyllnadsdos vaccin mot covid-19 ges från fem månader efter den tidigare dosen. Fem månader är en månads kortare tidsintervall än tidigare rekommendation, för alla som är 18–64 år. För personer som är 65 år och äldre rekommenderas fem månaders tidsintervall sedan tidigare.

Det finns tider för bokning av vaccination. Vårdcentralerna uppdaterar löpande bokningssystemen så att det ska gå att boka påfyllnadsdos efter 5 månader.

De grupper som genom denna förändring nu får en möjlighet att vaccinera sig tidigare är främst personer under 50 år.

Du som har vaccinerat dig med dos 2 på någon vårdcentral i Region Jönköpings län får efter fem månader en påminnelse via sms om att ta påfyllnadsdosen.

Källa: Pressmeddelande från Region Jönköpings län

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *