Regionen

Regionen betalar ut extraersättning till alla medarbetare

Regionen Som en uppmuntran och ett tack för goda insatser under pandemin betalar Region Jönköpings län ut en extra ersättning på 500 kronor i december till alla medarbetare som har varit anställda under perioden april-augusti 2020.

Ersättningen motsvarar värdet av det presentkort som tidigare initierades men som har visat sig inte gå att genomföra på ett bra sätt.

I juni beslutade Region Jönköpings län att ge ett presentkort på 500 kronor till alla som har varit anställda i Region Jönköpings län under perioden april-augusti 2020 som en extra gåva och ett tack för fantastiska insatser under vårens arbete med pandemin som påverkat hela Region Jönköpings läns verksamhet.

– Sedan beslutet togs i juni har vi arbetat intensivt med att hitta en lösning som gör det möjligt för medarbetarna att använda presentkortet hos valfritt företag i Jönköpings län. Tyvärr har det inte gått att hitta en sådan lösning som kan levereras under 2020, vilket är förutsättningen för att gåvan ska vara skattebefriad, säger Patrick Nzamba, HR-direktör.

Därför har Mia Frisk, regionstyrelsens ordförande, nu tagit beslut om att medarbetarna i stället får en extra ersättning, motsvarande en gåva värd 500 kronor, i december månads löneutbetalning. Ersättningen betalas ut till medarbetare som varit anställda under perioden april-december 2020.

– Jag hoppas att alla medarbetare i Region Jönköpings län känner att vi uppskattar vilket fantastiskt jobb de gjort och gör varje dag, säger Mia Frisk. Nu blir det inte ett presentkort som det var tänkt, men jag hoppas att pengarna ändå kan komma till pass inför jul, en jul som inte blir riktigt som vanligt. Jag vill tacka för allas viktiga insatser, oavsett arbetsplats inom Region Jönköpings län, och för att alla fortsätter ta sitt ansvar, hålla avstånd och respekterar restriktionerna. Tillsammans kan vi minska belastningen på vården och ta oss igenom detta, säger Mia Frisk, regionstyrelsens ordförande.

Källa: Pressmeddelande från Region Jönköpings län

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *