Regionen

Nästa vecka påbörjas vaccinering av hemtjänstpersonal

Regionen Vaccineringen mot covid-19 går hittills enligt plan. Det betyder att den första gruppen inom fas 1, personer inom äldreboenden, snart har fått sin första vaccindos, och att vi från och med nästa vecka erbjuder vaccination till personer som har hemtjänst, deras nära hushållskontakter och personal inom kommunal vård och omsorg.

– Vi är glada att det flyter på och det är viktigt att vi håller tempo nu, säger Jonas Almgren, vaccinationssamordnare i Region Jönköpings län.

I början av nästa vecka kommer runt 4 500 doser att fördelas till vårdcentraler i kommunerna proportionerligt i förhållande till hur många som har kommunal omsorg.

– Allt talar för att det här är ett säkert och väl beprövat vaccin, säger David Edenvik, smittskyddsläkare. Vi hoppas att så många som möjligt vaccinerar sig så att vi så småningom kan börja leva som vanligt igen.

Vaccinering sker på vårdcentraler

Invånare som har hemtjänst och deras hushållskontakter, samt vård och omsorgspersonal inom kommunal hälso- och sjukvård, kan få vaccinet på en vårdcentral i varje kommun utom Jönköping, där fem vårdcentraler fått uppdraget. Hemtjänstpersonalen kommer att informera berörda om hur de ska gå tillväga för att få sin vaccination. Personerna som har hemtjänst och deras hushållskontakter kommer att få ett intyg från kommunens personal för att få vaccinering. Personal inom kommunal vård och omsorg informeras av sin chef och får ett intyg på samma sätt som de som har hemtjänst.

Förbereder för vaccinering av viss sjukvårdspersonal

Region Jönköpings län förbereder även för att kunna starta vaccinering av viss personal inom sjukvården inom 1-2 veckor. Detta kan påbörjas parallellt med fas 1 om det finns tillgång på vaccin, enligt Folkhälsomyndighetens förtydligande.

Källa: Pressmeddelande från Region Jönköpings län

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *