Regionen

Nämnden för folkhälsa och sjukvård oroad över allvarligt läge

Regionen Med anledning av det allvarliga läge Region Jönköpings län nu åter befinner sig i, samlades nämnden för folkhälsa och sjukvård för ett extrainsatt möte torsdag kväll 18 mars 2021. Nämnden ser med stor oro på den ökade smittspridningen i länet och att sjukvården är oerhört belastad.

– Vi är stolta över de insatser som gjorts under lång tid och som görs fortsatt och engagerat av kompetenta och kunniga medarbetare och chefer i vården. Uthålligheten hos våra medarbetare har redan för länge sedan satts på prov och att vi nu åter i större utsträckning går i krislägesavtalet för att klara av att ta hand om alla länsinvånare som är svårt sjuka i covid-19 är en mycket stor utmaning, säger Rachel De Basso (S), ordförande i nämnden för folkhälsa och sjukvård.

Smittspridningen ökar

Inflödet av patienter som behöver sjukhusvård ökar i hög takt, smittspridningen i länet ökar. Läget är mycket ansträngt inom sjukvården, både på de tre akutsjukhusen och i primärvården där vårdcentralerna över hela länet arbetar mycket hårt med en ökande provtagning, smittspårning och vaccinering.

”Viktigt följa restriktionerna”

– Jag och övriga i nämnd för folkhälsa och sjukvård kan inte nog betona hur viktigt det är att alla följer restriktionerna nu. Många budskap just nu handlar om att vi ska tänka oss för i våra påskfiranden, och det är mycket viktigt, men i Jönköpings län är vi i ett läge där var och en av oss som bor och vistas här behöver tänka oss för just nu, under den stundande helgen, och redan nu idag. Läget är allvarligt och det enda som kan vända det är att vi alla följer råden fullt ut, säger Rachel De Basso (S).

Nämnden uppmanar länets invånare att fortsatt följa rekommendationerna och att alla aktörer i samhället tar sitt ansvar att minska smittspridningen.

Källa: Pressmeddelande från Region Jönköpings län

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *